LdA pregunta pel registre de la marca ‘Andorra’

“Per què el Govern d’Andorra ha contractat de forma directa a un agent de marques espanyol quan aquesta feina la podia haver fet un agent de marques andorrà?”. Aquesta és la primera d’una bateria de preguntes que el conseller general del Grup Parlamentari Liberal Carles Naudi d’Areny-Plandolit adreça al Govern per treure’n l’entrellat de la contractació d’una empresa espanyola per protegir el nom ‘Andorra’ com a marca en l’àmbit europeu.

Naudi també vol que el Govern respongui perquè “es publica al BOPA el 30 d’agost de 2017 una contractació que es va encomanar al mes de juny”, contractació que segons el butlletí oficial puja fins als 29.476,30 €. Entre les qüestions també s’inclou que govern informi perquè “s’ha optat pel registre quan els tractats internacionals signats per Andorra ja protegeixen els signes d’Estat” i en aquest sentit Naudi considera que “no crec que hi hagi un signe d’Estat més evident que el nom del mateix Estat”.

Una altra de les preguntes fa referència al fet que el nom Andorra s’ha registrat en les 45 classes de productes i serveis disponibles. Carles Naudi vol saber per què s’ha registrat la marca Andorra a totes les categories si hi ha productes o serveis que Andorra mai fabricarà o comercialitzarà a la Unió Europea, el que implicarà la nul·litat del registre per falta d’ús. El conseller del GPL assegura que “no té sentit registrar la marca Andorra a productes que mai es faran a Andorra com ara: armes de foc o equipament militar”.

Demanda d’informació sobre Andorra Turisme

El conseller general massanenc ha registrat a Sindicatura una demanda d’informació en la qual sol·licita que se li faci arribar “totes les actes del Consell d’Administració d’Andorra Turisme SAU des de l’inici de la present legislatura”. Carles Naudi continua d’aquesta manera amb la tasca de control sobre Andorra Turisme, societat sobre la qual el mateix Naudi va demanar poder incloure “dos representants del Consell General” al Consell d’Administració, mesura que va ser desestimada pels consellers del Grup Demòcrata.

LdA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.