Liberals d’Andorra va celebrar ahir dissabte un debat intern entorn de les propostes del programa electoral de cara als pròxims comicis generals. El seminari, que no és un Congrés i per tant no compta amb votacions ni marca la postura final del partit, va permetre copsar l’opinió dels militants i afiliats sobre les propostes programàtiques i escoltar-ne de noves.

El seminari es va organitzar en diferents temàtiques que va facilitar el debat entre els assistents, ja que després de la presentació del treball que està realitzant la Comissió Electoral del partit es va donar la paraula als participants per escoltar el seu parer i les seves propostes.

Al llarg del dia es va fer un repàs de temes que preocupen als ciutadans i les seves possibles solucions, com ara el transport públic, l’encariment dels lloguers, l’accés a l’habitatge, les pensions, la sanitat, el benestar social… Un dels punts que es va remarcar és que “les millores econòmiques han de ser un pilar del nostre programa electoral, ja que només amb una economia dinàmica podem assentar les bases per garantir el benestar social”. Una de les prioritats del programa electoral se centrarà en la reactivació econòmica i la diversificació de l’economia que “ha d’anar molt més enllà d’una inversió estrangera insuficient”.

Pel que fa a la sanitat, la postura del partit és mantenir la qualitat assistencial del sistema sanitari andorrà però “recuperar el lideratge del ministeri per dirigir la política sanitària”. Pel que fa al sistema judicial es va posar l’èmfasi en què “cal que sigui ràpid, eficaç i escurçar els terminis perquè sigui just per a tothom”.

L’acostament a Europa i les negociacions que actualment s’estan duent a terme en el marc de l’Acord d’Associació van centrar el dinar-debat del seminari. En aquest sentit, el president de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, va subratllar que “els liberals no som antieuropeus ni euroescèptics. Som andorrans i com a andorrans volem el millor per al país”. També va remarcar que “seguim sense saber l’impacte que tindrà l’acord amb la Unió Europea perquè des de DA s’han negat a fer estudis d’impacte econòmic i social”.

L’últim punt del dia va ser la possible legalització de l’avortament. En aquest sentit, més enllà de posicionar-se a favor o en contra de la interrupció de l’embaràs, el debat es va centrar en com trobar “les vies per aconseguir la despenalització respectant les nostres institucions”. Es va considerar imprescindible primerament recollir el posicionament general de la ciutadania i traslladar-lo als nostres coprínceps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada