Ld’A es compromet a millorar la qualitat de vida dels padrins

Liberals d’Andorra (Ld’A) seguirà treballant per millorar la qualitat de vida de la gent gran. Aquest és el missatge que Jordi Gallardo i Judith Pallarés van fer arribar a Lluís Samper, secretari de la Federació de la Gent Gran del Principat d’Andorra, en la reunió que van mantenir divendres al vespre.

Durant la trobada, els consellers liberals van poder estudiar amb deteniment el document amb les 34 propostes que la Federació de la Gent Gran del Principat d’Andorra ha elaborat per millorar la qualitat de vida dels padrins i padrines. La reunió també va servir per poder ajustar les esmenes que el Grup Parlamentari Liberal presentarà al contracte de continuïtat laboral, per persones majors de 65 anys, després d’escoltar les explicacions d’aquest col·lectiu.

El cap de llista liberal, Jordi Gallardo, va constatar que “les pensions han perdut poder adquisitiu els darrers anys” i comparteix amb la Federació de Gent Gran que “cal establir un import mínim per les pensions de jubilació i revaloritzar les actuals per tal que la gent gran no perdi poder adquisitiu a mesura que passen els anys”. Gallardo també comparteix la necessitat d’implantar la figura del tercer pagador de la CASS, “accelerar els tràmits per disposar del tercer pagador milloraria la situació de molts padrins i padrines que no poden avançar el cost d’una despesa sanitària que posteriorment els retornarà la CASS. A més, aquesta mesura no suposa un sobrecost per la seguretat social” subratlla Jordi Gallardo.

Altres propostes que des de Liberals d’Andorra es consideren prioritàries és augmentar el suport que reben les persones en situació de dependència, per tal d’aconseguir en la mesura que sigui possible que puguin disposar d’autonomia personal. També, preocupa la situació de les dones vídues que han de sobreviure amb la seva pensió, sovint molt més baixa que la de l’home, i només amb una part de la pensió del marit. En aquest sentit, Jordi Gallardo explica que “caldria treballar per aconseguir que les dones vídues poguessin triar quina de les dues pensions volen cobrar com a principal, si la pròpia o la del marit”.

Per últim un altre dels aspectes en els quals s’haurà de posar el focus és la situació dels autònoms a l’hora de jubilar-se, ja que un cop comencen a rebre la pensió han de seguir cotitzant a la CASS el 22% dels ingressos mentre que els assalariats només cotitzen el 3%, “una situació que considerem injusta i caldrà solucionar” va cloure el candidat liberal, Jordi Gallardo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.