LdA ha emès el següent comunicat on demana la dimissió del cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, per estar processat:

“El Comitè Parroquial d’Escaldes-Engordany de Liberals d’Andorra hem tingut coneixement darrerament per mitjà de la premsa que fa gairebé un any -d’ençà del 29 de febrer del 2016- que el Cònsol Menor d’Escaldes-Engordany està processat i en llibertat provisional per la presumpta comissió del delicte major de calúmnia i de dos delictes menors d’injúria i difamació, per presumptament haver publicat uns comentaris en un mitjà de premsa digital dirigits a un ciutadà de la nostra Parròquia.

Així, doncs, les raons en què fonamentem el nostre posicionament polític són precisament les mateixes expressades pel Govern d’Andorra en comunicat de premsa i ratificades posteriorment pel portaveu oficial de Govern, fa unes setmanes, en considerar que quan es decreta el processament d’una autoritat aquesta ha de dimitir de manera immediata.

L’acord del Govern d’Andorra fet públic en comunicat oficial afirma que en cas d’investigació l’autoritat no ha de dimitir fins que l’instructor acordi aute de processament, però que un cop sigui dictat el processament la dimissió ha de ser immediata i irrevocable.

Els drets a l’honor, a la intimitat i a la pròpia imatge són drets fonamentals protegits per la Constitució Andorrana, i en conseqüència cap autoritat pública pot estar ocupant legítimament el seu càrrec estant encausada i processada per haver infringit suposadament els drets fonamentals que protegeix la nostra Carta Magna.

Vista la constatació dels fets exposats:

Entenem que les raons anteriorment exposades són més que suficients i justificades per demanar la dimissió immediata e irrevocable del Cònsol Menor d’Escaldes-Engordany per presumptament no tenir els valors morals ni ètics per merèixer ostentar un càrrec públic.

És per això que el Comitè Parroquial d’Escaldes-Engordany de Liberals d’Andorra demanem:
La dimissió voluntària, immediata i irrevocable del Cònsol Menor d’Escaldes-Engordany per evitar la possibilitat que una autoritat andorrana sigui condemnada pel Tribunal de Corts.

En el cas inesperat que el Cònsol Menor d’Escaldes-Engordany no dimiteixi voluntàriament, demanem públicament a l’Executiva Nacional de Demòcrates per Andorra -òrgan màxim del partit que dona suport a l’actual majoria de Govern-, i al Consell de Comú d’Escaldes-Engordany, amb majoria de consellers de Demòcrates per Andorra, exigeixin de manera immediata la seva irrevocable dimissió”.

Text: LdA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada