minguillonEl cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha anunciat aquest dimarts que en resposta a la demanda feta per l’Associació de Comerciants de l’avinguda Meritxell, el Comú ha decidit tancar-la al trànsit els dissabtes 7, 21 i 28 de desembre i 4 de gener. El carrer serà per a vianants de les 17 a les 22 hores entre el carrer de la Unió i la plaça Rebés, tot i que en l’últim tram entre la plaça i el carrer Doctor Molines es permetrà la circulació en un sentit per donar accés als aparcaments de la zona. A més, el Comú també ha autoritzat el tancament del carrer de la Sardana durant la tarda el dia 23 de desembre. Minguillón ha indicat que l’acord es va prendre aquest dilluns a la tarda en una reunió amb totes les associacions de comerciants de la parròquia, i que ‘satisfà majoritàriament a tothom’.

Tot i que l’Associació de Comerciants de l’avinguda Meritxell havia demanat de tancar tots els dissabtes de desembre i del 27 de desembre al 4 de gener, finalment el Comú d’Andorra la Vella ha anunciat que s’autoritza que l’avinguda sigui per a vianants només durant quatre dissabtes. El cònsol menor, Jordi Minguillón, ha assegurat que la decisió es pren per ‘donar una experiència de compra diferent i perquè el turista pugui passejar i comprar més’.

El cònsol ha afegit que la mesura ‘satisfà majoritàriament a tothom’ ja que també s’han programat diverses animacions per intentar que els visitans accedeixin a les diferents zones comercials de la parròquia. Algunes de les animacions aniran a càrrec del Comú i d’altres dels propis comerciants, i en aquests moments s’està treballant en quin tipus de dinamització es porta a terme. Una de les opcions és que els comerços puguin treure els aparadors al carrer.

Com a novetat respecte a l’anterior tancament, la zona per a vianants s’allargarà fins a la plaça Rebés, per acostar els visitants al Centre Històric. Però el tram entre el carrer Doctor Molines i la plaça mantindrà el sentit nord obert a la circulació, per tal que els vehicles puguin accedir als aparcaments del Trillà i de Pyrénees, i permetre la mobilitat dels veïns del Roc dels Escolls. També es permetrà l’accés rodat a l’aparcament del supermercat Leclerc.

Jordi Minguillón ha explicat que s’ha intentat que en beneficiar una zona no se’n perjudiqui una altra, i el tancament es farà en horari de tarda per causar els mínims problemes de circulació. ‘Els problemes són assumibles, no creiem que siguin massa greus’, ha assegurat el cònsol, ja que a les 17 hores ja s’ha fet la baixada de pistes i ‘la gent ja està situada’.

Pel que fa a Prada Ramon, el Comú també ha autoritzat el tancament del carrer de la Sardana durant la tarda del 23 de desembre, i està pendent de si tanca algun tram més d’aquesta zona durant aquest dia. L’objectiu és permetre fer amb més comoditat les darreres compres de Nadal, ha assegurat Minguillón.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada