L’avinguda Carlemany serà per a vianants l’any 2013 (fotomuntatges)

L’any 2007 el Comú d’Escaldes-Engordany va impulsar la remodelació de l’avinguda Carlemany, un dels principals eixos comercials del Principat d’Andorra. La galeria tècnica per on passen tots els serveis, juntament amb l’ampliació de les voravies i la renovació de tot el mobiliari urbà van donar a l’avinguda Carlemany un nou aspecte que va permetre donar més protagonisme als vianants.

El progressiu ordenament urbanístic de l’avinguda Carlemany, amb la gran capacitat de places d’aparcament, permet donar un pas endavant convertint aquesta en un eix comercial per a vianants permanent amb l’objectiu de potenciar aquesta zona i donar tot el protagonisme al vianant.

Aquest dilluns al matí els cònsols d’Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, han presentat el projecte davant dels mitjans de comunicació del país. Tal com ha explicat els cònsols l’avinguda Carlemany per a vianants serà permanent i es vol posar en funcionament l’any 2013 des del carrer de la Unió fins a l’avinguda de les Escoles.

Des del Comú d’Escaldes-Engordany s’han fet diverses projeccions de com quedarà el projecte acabat, és a dir, amb la pavimentació al llarg de tota l’avinguda i els diversos elements del mobiliari urbà. Conscients de les dificultats econòmiques per dur a terme de manera immediata la totalitat del projecte, Calvet ha explicat que la intenció és que al 2015 el projecte estigui acabat. Abans, però, la voluntat de la corporació és anar donant forma a una avinguda per a vianants amb terrasses de restauració unificades, més punts verds,…

Respecte al transit rodat, des del Comú s’ha fet arribar una carta a l’Agència de Mobilitat perquè es tinguin en compte les diferents alternatives i canvis de circulació que implica el projecte i durant la propera Taula de Mobilitat se’n parlarà.

Els cònsols també han assenyalat als mitjans que durant la setmana passada van tenir l’oportunitat d’explicar el projecte a una trentena de comerciants, la majoria dels quals es van mostrar molt partidaris del projecte, mentre que una minoria van expressar les seves inquietuds. A partir d’avui, els cònsols seguiran la ronda de converses amb la resta de comerciants.

L’avinguda Carlemany s’ha de convertir en un referent d’espai públic on serveis i activitats conviuran de manera eficaç i eficient per satisfer les necessitats dels ciutadans i turistes. La transformació de l’avinguda Carlemany per a vianants també ha de contribuir a beneficiar l’activitat dels comerciants i restauradors en tant que l’experiència del vianant es revaloritza al disposar de més espai i tranquil·litat. En aquest sentit, la cònsol major també ha destacat que “creiem en aquest projecte, creiem que serà bo per Escaldes-Engordany i per Andorra”.

(Cliqueu per ampliar)

4 comentaris

  1. Escaldes és un referent d´Andorra. Andorra la vella és…què és? Ara tenen feina amb el Patapou. Ferrer dimissió.

  2. Una vegada més Escaldes dóna lliçons a Andorra la Vella i s’adelanta als de la capital, que al final serà més Escaldes que Andorra la Vella perquè tindrà un nucli comercial més important. Les autoritats de la capital estan badant.

  3. ja era hora i la merixell cuan es fara?

    1. Tenen massa feina ocupant-se de les classes altes amb el Patapou i obliden el comerç, que es del que vivim tots

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES