L’avantprojecte de llei de donació d’òrgans, cèl·lules, teixits i sang, que està acabant de desenvolupar l’executiu, preveu que tothom serà donant exceptuant aquells casos en què es mostri una negativa explícita en vida o la família s’hi negui un cop la persona ja hagi mort.

Així ho ha exposat el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, davant de la comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient durant la compareixença a iniciativa pròpia que es va dur a terme ahir dilluns al migdia. La proposta és molt semblant al model espanyol i això ha creat algunes discrepàncies entre els membres de l’oposició que apuntarien més cap a un model francès, on la paraula de la família no té validesa si la persona no s’hi ha negat en vida i, per tant, passa a ser donant de manera automàtica un cop mor.

Per altra banda, la trobada també ha servit per exposar el calendari previst de la comissió abans que acabi la legislatura, on la llei de reproducció assistida també entraria dins dels plans de Marfany. En aquest sentit, el ministre ha recalcat de manera insistent als membres de la comissió que ambdues lleis seran molt respectuoses amb la Constitució i, sobretot amb l’article 8, on es reconeix el dret a la vida i es protegeix plenament en les seves diferents fases.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada