El passat mes de març es va celebrar l’Assemblea Genral del Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef. La fins ara presidenta Blanca Palau va deixar el càrrec i es va escollir Laura Alvárez Mora com a presidenta d’Unicef Andorra.  Alvárez no és nova a Unicef, participava ja des de feia uns anys amb el comitè, primer, des la comissió de recaptació i més tard, com a membre de la junta. Encara aquesta nova etapa amb un profund compromís i un gran entusiasme per continuar la magnífica tasca feta fins ara.

– Què la va animar a formar part d’Unicef?

Va ser de manera circumstancial. Una persona que formava part de la Junta em va demanar de col·laborar en l’àrea de captació de fons, participant en les accions que el comitè organitza cada any. A partir d’aquí, em vaig trobar amb un equip de persones fantàstiques que donaven tot el què podien per donar suport als projectes d’Unicef. I com que per la meva formació com a pedagoga, el tema de la infància sempre m’havia atret i interessat, he arribat fins aquí.

Ara bé, en aquest projecte ara la cara visible sóc jo com a presidenta, però realment som un equip de persones plural sense les quals no seria possible portar-ho a bon port.

– Quines prioritats i objectius té com a nova presidenta?

Continuarem amb la mateixa línia marcada tant pel comitè i les anteriors presidentes com per UNICEF. A nivell de captació de fons, trobar noves vies innovadores per continuar amb els projectes que tenim en marxa juntament amb les oficines d’UNICEF sobre el terreny. A nivell de sensibilització, ampliar les col·laboracions pels drets del infants a Andorra a través dels programes Ciutats Amigues de la Infància, l’Observatori de la Infància i altres que puguin anar sorgint.

També creiem que és important marcant-nos com a objectiu arribar a la gent més jove i animar-los a que entrin a formar part del nostre projecte col·laborant encara que sigui de manera puntual en una acció concreta. Estic segura que quan coneguin el nostre projecte a fons per ajudar a cada infant allà on més falta faci, s’aniran involucrant.

– Unicef Andorra…Expliqui a algú que no conegui la feina que fan de forma molt sintètica a què es dediquen.

Unicef treballa per promoure i garantir els drets de cada infant arreu del món. A Andorra, ho fem a través dels projectes de sensibilització, especialment amb les administracions públiques però també amb altres actors de la societat. A nivell internacional, ho fem donant suport als projectes que Unicef duu a terme sobre el terreny i actualment ens centrem amb els infants soldats a la República Centre Africana, amb l’accés als serveis bàsics al Congo i amb els infants amb discapacitat al Bhutan.

– Molta gent potser vol ajudar i no sap com fer-ho. Quins són els camins?

A Andorra som solidaris i molta gent col·labora amb el teixit associatiu del nostre país. Amb el nostre comitè es pot col·laborar de moltes maneres: participant en els actes que organitzem, donant ressò als nostres projectes, fent-se soci o fent un donatiu, aportant-nos noves idees,… Estem oberts a molts tipus de col·laboració i no sempre econòmiques, com a vegades, es pot entendre.

– En quin moment estem respecte al benestar i oportunitats dels infants.

En les darreres dècades, s’ha avançat molt en drets dels infants i en l’accés a aquests drets. A nivell global, s’ha reduït la mortalitat infantil, hi ha més nens i nenes que mai amb accés l’escola, … però alhora es detecten que hi continuen havent-hi moltes iniquitats: en el mateix país o regió, sigui desenvolupat o en vies de desenvolupament, hi ha molts infants, el més vulnerables o de difícil accés, que continuen veient el seus drets vulnerats. Això també es deu a que molts països es troben en situació de conflicte com Síria o el Iemen, a que han patit alguna catàstrofe natural com els països del Carib o que han viscut una crisi econòmica com alguns països del nostre entorn.

A Andorra, tot i els anys de crisi que hem viscut, la situació és bona si ens comparem amb d’altres països. Ara bé, mentre hi hagi un sol infant, una sola família que tingui dificultats, treballarem per a que rebin els suports socials i econòmics necessaris per a superar la situació de risc o vulnerabilitat en la que es trobin.

Font: Unicef

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada