L’Aula Magna vol impulsar una trobada de les universitats catalanes amb projectes per a gent gran

aula-magnaL’Aula Magna, un projecte de la Universitat d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella per apropar la formació a la gent gran, vol impulsar una trobada de totes les universitats de parla catalana que també comptin amb projectes per a aquest segment d’edat. L’objectiu és compartir experiències per poder millorar el projecte andorrà, tal com ha explicat el director de l’escola d’informàtica de l’Ud’A, Florenci Pla, aquest dijous a la darrera sessió abans de la cloenda de la 10a edició del certamen. En aquesta ocasió, la jornada ha girat entorn del consum responsable i els canvis d’hàbits de consum que hi ha hagut en les últimes 3 o 4 dècades.

Una quarantena de persones majors de 65 anys, juntament amb una desena de joves estudiants de Ciències de l’Educació, han participat aquest dijous a la setena i última sessió abans de la cloenda de l’Aula Magna, un projecte que pretén formar el col·lectiu de gent gran en diferents temes d’actualitat. 

La formació ha anat a càrrec del coordinador d’Andorra Sostenible, Javi Gómez, que ha parlat de consum responsable amb la intenció de generar debat entre joves i grans sobre els canvis en el model de consum que s’han viscut en les últimes dècades.

De la seva banda, el director de l’escola d’informàtica de l’Ud’A, Florenci Pla, ha explicat que al llarg de la 10a edició de l’Aula Magna s’han potenciat els intercanvis amb d’altres universitats que també compten amb projectes destinats a la gent gran. En aquest sentit, l’objectiu a curt termini és acollir a Andorra una trobada de totes les universitats de parla catalana amb programes dirigits als sèniors amb l’objectiu de compartir experiències. Així, Pla ha indicat que en breu es plantejarà la proposta a la Xarxa Vives que aplega les 21 universitats de l’àmbit català, entre les quals hi ha l’Ud’A.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES