L’auge del sector oftalmològic deriva en la creació d’un postgrau de cirurgia refractiva a la UdA

oftalmologia-udaLa Universitat d’Andorra i la clínica Vallmedic Vision han posat en marxa un nou postgrau en cirurgia refractiva i lents intraoculars a la pràctica clínica. Es tracta d’una formació que s’impartirà de forma no presencial, tot i que hi haurà una setmana d’assistència obligatòria a la universitat i s’oferirà la possibilitat de fer pràctiques a la clínica Vallmedic Vision. L’objectiu és donar a conèixer les darreres tècniques en l’àmbit de les ciències visuals i quirúrgiques oftalmològiques i conèixer el funcionament dels dispositius clínics i la interpretació dels seus resultats, així com identificar els procediments quirúrgics per a la correcció dels errors refractius i la cirurgia de cataractes al cristal·lí transparent, entre d’altres. El curs començarà aquest proper mes de setembre i finalitzarà el juny del 2016.

La clínica Vallmedic Visió, instal·lada al Principat fruit del procés d’obertura econòmica, i la Universitat d’Andorra s’han unit per tal d’oferir formació oftalmològica a professionals del país i també de fora. Amb el postgrau en cirurgia refractiva i lents intraoculars a la pràctica clínica, es vol millorar la formació de titulats universitaris en l’àmbit de l’òptica, l’optometria i l’oftalmologia.

Tal com ha explicat Hanneken, el curs s’estructura en cinc parts, “que cobreixen totes les necessitats en cirurgia refractiva i intraocular”, una tècnica que “ha avançat molt respecte fa deu anys”. Pel que fa al format del curs, s’ha optat per fer-lo virtual, ja que “cada cop hi ha més alumnes que ho demanen així”.

Tot i això, durant el juny hauran de realitzar una setmana de classes presencials, així com els exàmens, a l’UdA. Posteriorment, se’ls donarà la possibilitat de fer les pràctiques a la mateixa clínica Vallmdedic Vision. Tot plegat s’ha ideat per poder assumir una vintena d’alumnes, tot i que si n’hi ha menys també es podrà realitzar. De moment, ja hi ha hagut algunes persones que s’hi han interessat.

Des de l’UdA, la seva directora d’Extensió Universitària, Montserrat Casalprim, s’ha mostrat “molt satisfeta” d’haver concretat aquesta col·laboració amb la clínica que dirigeix Hanneken. “Ell ens va oferir la possibilitat de posar en marxa aquest programa, un cop ja tenien desenvolupat un material d’elevada qualitat que ha estat validat per una universitat alemanya”, ha explicat.

De fet, des de l’UdA s’està en negociacions amb aquest mateix centre per tal de poder tenir un reconeixement conjunt d’aquesta titulació. La formació s’impartirà en llengua castellana, de manera que, a banda de formar a professionals del país, també es vol arribar a alumnes de l’estranger, especialment de l’estat espanyol.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES