L’auditoria de Camprabassa reflecteix una situació d’incertesa

 

sant julia 2

L´auditoria de Camprabassa ha estat un dels temes que ha centrat la sessió de consell de comú d’aquest dijous a Sant Julià de Lòria. L’oposició ha estat molt crítica i ha lamentat la situació d’incertesa i el fet que l´auditoria mostri, tal com ha afirmat, que viabilitat de Naturlàndia estigui en dubte. La majoria ha defensat el Pla de negoci, la còpia del qual reclama l´oposició, i ha parlat dels bons resultats del 2014.

L´auditoria de Camprabassa ha enfrontat majoria i minoria al comú de Sant Julià de Lòria. Una auditoria que, segons es desprèn de les declaracions fetes en consell de comú, indica que fins a l´any 2038 no hi hauria beneficis.

Els consellers de l´oposició han lamentat aquesta situació i s´han mostrat preocupats per la viabilitat de Naturlàndia. A més, han reclamat el Pla de negoci per garantir la viabilitat de l´ecoparc, un informe al qual mai no han tingut accés. “Corroborem que aquest projecte està fent aigües. No s’aguanta per enlloc, Naturlàndia només té pèrdues i no ofereix cap pla de viabilitat”, ha assegurat el conseller del PS, Rossend Areny. Afegeix que “es parla d’un pla de negoci, que és el que el comú ha subministrat als auditoris per fer l’auditoria, que indica que es començaran a obtenir beneficis a partir del 2038”. El conseller d’SDP, Josep Roig, ha recordat que el pla de viabilitat s’ha demanat diverses vegades “i que s’ha dit que no s’entregaria”. “On hem arribat? On ha quedat el dret a la informació?, qüestionava el conseller de l’oposició.

El conseller de Finances, Joan Besolí, per la seva banda, ha dit que el Pla de negoci s’està complint i ha afegit que a final d´aquest any o a principi del 2015 Camprabassa podria ser autosuficient. A més, ha apel·lat als resultats d’aquesta temporada. Diu que Naturlàndia ha augmentat un 50% el nombre de visitants i que la facturació ha crescut un 80%. Besolí ha indicat que a data 28 de setembre, l’any passat es registraven 86.000 visitants “i aquest any en portem 130.865”. Ha assegurat que pel que fa a la xifra de negocis, ja s’han superat els de tot l’any passat.

El conseller ha assenyalat que Naturlàndia ha facturat 2,6 milions d’euros enguany.