L’Audiència Nacional d’Espanya ha confirmat la validesa de a la comissió rogatòria demanada pel jutge Pablo Ruz a Andorra pel cas Pujol. Segons publica el diari ABC la secció tercera de la sala penal ha desestimat el recurs de Mercè Gironés Riera i Jordi Pujol Ferrusola. Aquest aute, per ara i a falta de la resposta d’Andorra, salva aquesta part de la investigació.

Aquesta comissió rogatòria busca recopilar tota la “documentació i informació que estigués a disposició de Banca Privada d’Andorra” de tots els fons i comptes bancaris pertanyents a Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironès Riera i “les mercantils investigades”.

Els recurrents al·legaven que la comissió rogatòria es basa en una informació que va ser filtrada als mitjans de comunicació per un empleat de la banca, el que podia suposar un delicte de revelació de secrets.

L’acte de la secció tercera de la sala penal de l’Audiència Nacional argumenta que la informació va arribar a través de diverses vies i que, “tot en el cas que l’únic origen de la notícia fos la filtració de dades duta a terme per un exempleat de l’entitat, això no invalidaria sense més la investigació realitzada”. Es basa en l’obligació legal que té tot ciutadà de posar en coneixement de les autoritats la comissió de qualsevol delicte que presenciï.

Text: ABC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada