L’Audiència Provincial de Lleida ha desestimat el recurs interposat per l’exconseller de Governació de la Generalitat, Jordi Ausàs, després de la seva inculpació per un presumpte delicte de contraban de tabac i ha confirmat la fiança de 191.769 euros que li va imposar el Jutjat Instrucció de la Seu d’Urgell. Així ho recull aquest dimecres l’Agència EFE en una notícia en què recorda que Ausàs va ser detingut el juliol de l’any passat acusat de pertànyer a una banda criminal que es dedicava al contraban i distribució de tabac de contraban procedent d’Andorra.

Segons assenyala l’acte de l’Audiència Provincial recollit per EFE, la defensa d’Ausàs al·legava en el seu recurs contra la fiança interposada que a causa de la solvència de l’imputat no era necessària la seva imposició. També argumentava que en aquest cas no procedia la fixació de responsabilitat civil i que la xifra era desmesurada, atenent a la quantitat de tabac objecte de contraban i del seu valor, pel que reclamava que la fiança es fixés en 15.000 euros més impostos.

No obstant això, per a l’Audiència l’adopció de la fiança sí que està justificada, ja que encara que la defensa d’Ausàs assenyala que la imputació es fa ‘d’acord amb meres suposicions i hipòtesis’, el tribunal assenyala que els indicis de criminalitat contra Ausàs són sòlids. L’Audiència posa en relleu que aquests indicis es deriven de seguiments i gravacions amb càmeres que mostren que l’exconseller formava part d’una organització dedicada al contraban de tabac, en què a aquest li corresponien les funcions de càrrega i trasllat dels cartrons de tabac dipositats als garatges vigilats per la policia.

D’altra banda, el tribunal argumenta que, davant la possibilitat que el procediment s’allargui per la realització de noves diligències, ‘és raonable apreciar un risc que l’imputat es col·loqui en una situació d’insolvència que impedeixi o dificulti que una eventual sentència condemnatòria contra ell pogués fer-se efectiva’. Per aquest motiu, considera que per això la fixació de la fiança és necessària per neutralitzar aquest risc, sense que a més resulti desproporcionada ‘si tenim en compte les elevades responsabilitats la satisfacció de les quals intenta garantir’.

Finalment, l’acte recorda que l’objectiu de la fiança és assegurar el pagament de les responsabilitats pecuniàries que poguessin derivar-se del procediment, incloses tant la multa com les costes processals, no únicament la responsabilitat civil, i assenyala que només la multa que podria imposar-se per aquest cas superaria de sobres la quantitat fixada en concepte de fiança. Per tot això, el tribunal estableix que resulta plenament justificada la imposició de la fiança i que, a més, la seva quantia no arriba al màxim permès fixat per la llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada