L’Audiència de Barcelona ordena l’ingrés de Pallerols a la presó

pallerols L’Audiència de Barcelona ha ordenat l’ingrés immediat a la presó de l’empresari Fidel Pallerols i l’exsecretari d’Organització d’Unió Democràtica Vicenç Gavaldà, condemnats pel finançament il·legal del partit democratacristià català.

L’entrada de Pallerols i Gavaldà a la presó és immediata, segons han confirmat fonts judicials a Catalunya Informació. El consell de ministres espanyol va decidir el mes passat no atorgar-los l’indult, com havien demanat fa un any. A tots dos se’ls va condemnar a set mesos de presó per falsedat i frau en ajudes destinades a cursos de formació ocupacional que van anar a parar a Unió als anys noranta.

Recordem que el fiscal i els acusats van pactar una condemna de conformitat després que aquests reconeguessin el frau, i van evitar el judici. Tot i que la condemna era menor als dos anys de presó i, habitualment, el tribunal suspèn l’entrada a la presó a les persones sense antecedents, en aquest cas va ordenar-ne l’ingrés per donar exemple. Els magistrats de l’Audiència van justificar-ho aplicant el concepte de tolerància zero amb les conductes de malversació de fons públics en l’actual context de crisi econòmica.

Si Pallerols i Gavaldà no ingressen a la presó de manera voluntària els pròxims dies, se’ls considerarà en cerca i captura.

TOTES LES NOTÍCIES