ateneu alt urgellL’Ateneu Alt Urgell obre portes. Aquest dissabte, dia 25, el nou espai del centre històric de la Seu es donarà a conèixer amb un conjunt d’activitats obertes a tothom al llarg del dia.

La inauguració oficial culmina una tasca iniciada ara fa poc més d’un any, amb l’objectiu de crear un nou punt de reunió per a col·lectius i accions reivindicatives de la comarca des de la perspectiva social i nacional. Durant aquest període, els impulsors han realitzat assemblees, comissions i actes al carrer per donar-se a conèixer i recollir diners i suports. Actualment l’Ateneu compta amb prop de 80 socis i sòcies.

Els darrers mesos s’ha fet treball en comú per condicionar el local, ubicat a l’antiga bodega del carrer Capdevila, amb l’aportació de diferents socis i veïns. Durant aquest estiu mateix, l’Ateneu ja oferirà “una programació cultural variada”, i de cara a la tardor es proposa crear “una programació estable que se sumarà a les activitats que des de diverses entitats i col·lectius es desenvoluparan”.

Programa d’actes

La inauguració començarà a 2/4 de 12 del migdia amb un taller d’estampació de samarretes. per participar-hi cal portar una samarreta blanca. A les 12 començarà la cercavila amb la Xaranga Rolling Band, pel mercat i fins a l’Ateneu.  A la una hi haurà un vermut i la presentació de l’exposició permanent de la història del local de l’Ateneu.

A partir de les 2 del migdia es farà un dinar amb arròs de muntanya i opció vegetariana. A les 4 de la tarda hi haurà un quinto; a les 6, una activitat per a petits i grans organitzada pel CAU; a 2/4 de 8 del vespre, ball de tarda amb l’Orquestrina Trama i Pep Lizandra; a les 9, un sopar, i a 2/4 d’11 de la nit, una Cantada Popular de cloenda amb diversos músics.

Els tiquets per al dinar es poden comprar anticipadament a l’Ateneu mateix, obert a les tardes. Es demana confirmar l’assistència com més aviat millor per poder assegurar la previsió d’àpats.

(Text: RàdioSeu)