El  secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, ha donat els detalls de la futura oficina territorial que l’Agència Tributària de Catalunya preveu inaugurar a la Seu d’Urgell durant els propers mesos. El local, que s’ubicarà al carrer Germandat de Sant Sebastià, número 10, de la ciutat, comptarà amb 268,5 m2 i 7 treballadors, que se sumaran a la plantilla de l’ATC. La nova oficina serà un dels quinze nous punts d’atenció i prestació de serveis al contribuent que l’Agència obrirà aquest any arreu de la geografia catalana, en el marc del desplegament territorial, i que se sumaran a les 4 delegacions que l’Agència ja té a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Durant una reunió mantinguda amb l’alcalde del municipi, Albert Batalla, en què també ha participat la delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós, el secretari d’Hisenda ha explicat que aquest desplegament territorial respon a la voluntat del Govern de desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l’actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana. Aquestes funcions són: la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’Administració —com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments—, i la gestió directa i completa dels impostos cedits– transmissions patrimonials (ITP) i actes jurídics documentats (AJD), i successions i donacions (SD)—, que actualment liquiden, a part de l’ATC, els registradors de la propietat.

Els municipis que disposaran d’una d’aquestes 14 noves oficines de l’ATC, a banda de la Seu d’Urgell, són: Barcelona (per cobrir l’àrea del Barcelonès Nord), Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Reus i Tortosa.

Local de lloguer

Les dependències on s’ubicaran els nous espais de l’ATC a la capital de l’Alt Urgell seran ocupades per l’ATC en règim de lloguer per un període mínim de cinc anys, renovables cada any fins a un màxim de 10. La despesa anual per l’arrendament d’aquest espai està previst que sigui de 24.229,44 euros anuals (sense IVA).

Aquest local va ser seleccionat per l’Agència després d’un concurs públic per trobar un espai amb bona accessibilitat, que se situés dins la trama urbana i disposés d’espais adequats per al seu ús com a oficines administratives i d’atenció al públic.

Pel que fa al calendari, la previsió és que l’oficina pugui obrir les portes l’1 de setembre d’enguany.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada