L’associació Marc GG neix per ajudar ‘en el que faci falta, i les 24 hores’ als que han perdut un ser estimat

Els pares del Marc Garcia Galobardes han constituït l’associació que porta el seu nom amb la voluntat d’ajudar totes aquelles persones del Principat que hagin perdut un ésser estimat. Rosa Galobardes i Francesc Garcia expliquen que l’associació Ca n’Eva de Barcelona els ha ajudat a tirar endavant, i que consideren que això és molt necessari al Principat. A l’associació volen fer trobades mensuals per conversar i compartir sentiments amb altres pares que hagin perdut els seus fills, però també organitzaran xerrades d’experts, i volen poder donar suport ‘les 24 hores del dia’ i en tot allò que calgui, ‘des d’acompanyar a algú a fer la compra fins a agafar-li el telèfon a l’hora que sigui’. Els pares de Marc G.G. asseguren que en la creació de l’associació han comptat amb molta col·laboració, ja que des de psicòlegs fins a associacions dels cossos especials, s’han ofert a ajudar.

Rosa Galobardes i Francesc Garcia van perdre el seu fill, Marc G.G., ara fa un any, en un accident de trànsit. Des d’aleshores, van començar a anar a psicòlegs i a llegir llibres d’especialistes en dol, i van entrar a la fundació barcelonina Ca n’Eva de suport a les persones que han perdut un ser estimat. Segons expliquen, en aquesta fundació poden riure, plorar i compartir els seus sentiments, ‘són la nostra segona família’, i això és el que els ha ajudat a tirar endavant i poder portar una vida normal. Tot això que per a ells ha estat tan positiu, és el que volen per a aquelles persones que es troben en una situació similar a Andorra, i per això han decidit crear l’associació Marc G.G., sense cap ànim de lucre, i que només pretén donar suport als qui ho passen malament.

El vicepresident de l’associació, Francesc Garcia, explica que ells van tenir la sort de poder baixar sovint a Barcelona i entrar en contacte amb aquesta fundació que els ha ajudat tant, però que saben que no tothom ho pot fer, i per això volen acostar aquesta ajuda a Andorra. El Comú d’Escaldes-Engordany els ha cedit un espai al pavelló del Prat Gran, on podran fer les trobades amb els membres de l’associació, i la idea és fer reunions mensuals.

Per ara no compten amb un nombre de socis, perquè acaben de constituir-se, però aquest dijous organitzen una conferència del doctor Jordi Domingo, que presentarà el seu darrer llibre El viatge de Tànatos. En aquest acte s’espera que s’hi acostin moltes famílies que es troben en la mateixa situació i que així puguin conèixer l’associació i afegir-s’hi, ja que és totalment gratuïta.

A banda de les reunions mensuals, els presidents de l’associació preveuen organitzar xerrades i conferències amb experts, i comptaran amb la col·laboració de psicòlegs i altres especialistes que ajudaran els afectats. A més, però, asseguren que la idea és poder ajudar els afectats en tot moment, i per tant ‘estar disponibles 24 hores’. Galobardes assegura que hi ha persones que després de la mort d’un fill no poden sortir de casa ni per anar a fer la compra, i que si cal se les ajudarà fins i tot en això. A més, al local de l’associació es posaran a disposició prop d’una vuitantena de llibres d’ajuda per a aquestes ocasions, perquè tothom hi pugui tenir accés.

5 comentaris

  1. Ànims per al projecte!!! Una bona manera de no oblidar un ser estimat tot ajudant als demés!! Enhorabona!

  2. Teniu tot el nostre suport pel que faci falta,esperem i
    Desitgem que us vagi molt be i amb ajuda te tothom.
    Un petó i una abraçada a tots.

  3. tot el nostre suport, aquests pares son d´admirar perque ningú com ells per s´apiguer el sufriment que es pasa, bavro Francesc i Rosa

  4. emb sembla molt loable el que estan fen tan El Francesc com la Rosa, perque ningu com ells per s´apiguer el que es pasa en un moment aixi.
    Teniu tot el nostre suport.

Comments are closed.