L’Associació Llibre del Pirineu redacta un manifest sobre la supressió de la delegació de TV3

Davant l’anunci fet per la direcció de Televisió de Catalunya de rescindir pròximament el contracte amb les productores que exerceixen com a delegacions de TV3 al Pirineu, a les Terres de l’Ebre i a la Catalunya del Nord, l’Associació Llibre del Pirineu, entitat que agrupa escriptors, editors, llibreters, bibliotecaris, arxivers, il·lustradors, impressors i lectors de les comarques de l’Alt Pirineu, el territori d’Aran i el Principat d’Andorra, vol posar públicament de manifest el següent:

1. La descentralització de la cobertura informativa dels mitjans de comunicació públics de Catalunya a través de la creació de delegacions i corresponsalies arreu del país ha contribuït decisivament a l’anhelat reequilibri territorial, a la visualització de la realitat social, econòmica i cultural de les comarques més allunyades de l’entorn metropolità de Barcelona i, en definitiva, a la plasmació de la diversitat del país.

2. La presència de professionals de la comunicació desplegats permanentment al territori ha permès arribar amb celeritat als lloc de la notícia i transmetre-la amb rigor informatiu gràcies al coneixement que aquests professionals tenen de la realitat d’aquestes comarques.

3. La informació de proximitat està molt ben valorada pels espectadors de Televisió de Catalunya, com ho demostra el fet que el Telenotícies Comarques se situa cada dia entre els 10 programes més vistos del conjunt de canals de TV.

4. En el cas del Pirineu, que és el que més coneixem com a agents culturals d’aquest territori, podem afirmar que els corresponsals Eva Clausó i Baltasar Borra estan duent a terme, des de fa setze anys, un treball impecable que dóna visibilitat a les inquietuds, les necessitats i, alhora, al dinamisme d’aquestes comarques.

5. Com a entitat que aplega el món del llibre i la literatura a l’Alt Pirineu i Aran i al Principat d’Andorra, l’Associació Llibre del Pirineu expressa el seu agraïment pel tractament informatiu que ha rebut dels corresponsals pirinencs de TV3 i que ha contribuït a la promoció de la cultura i les lletres pirinenques a tot l’àmbit de difusió de la televisió pública de Catalunya.

6. La supressió de les delegacions de TV3 al Pirineu, a les Terres de l’Ebre i a la Catalunya del Nord, en cas de confirmar-se, representaria l’empobriment, greu i irreparable, de la qualitat i de la diversitat informativa de Televisió de Catalunya. En conseqüència, manifestem la nostra preocupació per les conseqüències negatives que tindria l’anunciat tancament de les delegacions, amb el qual estem radicalment en contra.

7. Demanem a la direcció de Televisió de Catalunya que reconsideri la intenció de suprimir les delegacions de TV3 al Pirineu, a les Terres de l’Ebre i a la Catalunya del Nord i que aposti fermament per la informació de proximitat i els professionals del territori que la fan possible. Només així podrem continuar tenint TV3 com “la nostra”.

TOTES LES NOTÍCIES