La  Fundació Catalana per a l’Esport lliurarà aquest dimecres, 7 de juny, la primera edició dels Guardons de l’Esport, en què seran reconegudes 21 persones, entitats o projectes que treballen per millorar la societat a través de l’esport. L’acte, que es farà a l’Espai Endesa de Barcelona, ja s’ha avançat que premiarà l’Associació Esportiva Nordic Walking Pirineus, de Puigcerdà, pel seu projecte de marxa nòrdica i senderisme, en l’àmbit del foment i difusió dels hàbits esportius.

Els guardons, atorgats entre 140 candidatures, estan dividits en sis categories (Igualtat d’oportunitats, integració i cohesió social; Difusió dels valors de l’esport; Educació i esport de lleure; Foment i difusió dels hàbits esportius; L’esport català al món, i Patrocini i mecenatge).

Estada de marxa nòrdica

Pel que fa a l’entitat premiada, cal destacar que el cap de setmana del 27 i 28 de maig va organitzar a la Molina la tercera estada Nordic Walking Pirineus, que va comptar amb la presència de Tuomo Jantunen, un dels pares de la marxa nòrdica finlandesa. A la trobada hi van assistir 70 persones, provinents de Catalunya, València, Aragó i Finlàndia, que van poder gaudir de conferències i tallers diversos.

El programa incloïa propostes com “Nordic Walking i coordinació”, “Nordic Walking, impulsió i tracció”,  “Implementació de la marxa nòrdica com a eina de rehabilitació a l’Hospital San Rafael“, “Programes de rehabilitació amb marxa nòrdica a Althaia”, “Nordic Walking i consum calòric”, “Naixement de la marxa nòrdica a Finlàndia”o “Marxa nòrdica i consciència corporal”. La jornada de diumenge s’obria amb una “Caminada nòrdica i interpretació del paisatge al puig del Ginebró” i va continuar amb els tallers de “Nordic Dash”, “Test de regularitat” i Nordic Fitness”.

Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada