L’Associació d’Importadors de Carburant creu que el preu de la benzina podria continuar baixant

benzina 1

El preu del petroli ha caigut al nivell més baix dels últims cinc anys. Això s’ha traduït en un descens del preu de la benzina, que, tot i això, no ha baixat tant com el petroli. Aquest descens del carburant es podria mantenir els propers mesos.

Des de juny el barril de Brent, el de referència a Europa, ha passat de 114 dolars a menys de 60. Això fa que actualment els carburants estiguin a un preu mai vist des del 2009. La raó, segons Ramon Visens, president de l’Associació d´Importadors de Carburant, cal buscar-la en la posada en pràctica d´una nova tècnica d´extracció de petroli als Estats Units, la fracturació hidràulica.

Els grans damnificats d´aquesta situació són els països productors de petroli, en especial Rússia, que perdrà aquest any 100 milions de dòlars. Com estan les coses, el carburant podria seguir baixant de preu.

De moment, a les benzineres s´ha pogut constatar que el comportament dels consumidors ha començat a canviar.

Aquesta situació és positiva tant per al consumidor com per a les estacions de carburant que sense haver de reduir marges probablement vendran més litres de benzina.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada