L’Associació de Trasplantats i Donants d´Andorra continua la lluita per fer possible que al país es puguin fer donacions. Consideren que és una fita possible i ja han mantingut els primers contactes amb el Govern per transmetre els seus neguits. La resposta de moment ha estat satisfactòria i ha aportat bones sensacions als impulsors de l´entitat. Creuen que és possible fer de l´hospital un centre extractor d’òrgans.

L’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra, una entitat que comença a caminar, ha mantingut ja els primers contactes amb el govern per demanar que es puguin fer donacions d´òrgans al país. El resultat ha estat satisfactori i ha donat bones sensacions als impulsors de l´entitat que lluiten perquè aquest acte altruista es pugui fer a Andorra. La presidenta de l’associació, Núria Gras, recorda que “en aquests moments fer-se donant a Andorra és impossible perquè no hi ha un marc legal i no es pot passar un òrgan per la frontera”. Aspiren a canviar la situació perquè creuen “que hi ha gent a Andorra disposat a donar els seus òrgans i això també s’ha de respectar”.

Considera que aquest objectiu és factible i que es pot fer realitat a l´hospital, convertint-lo en un centre extractor. Assegura que és qüestió de voluntat. “Tampoc demanem un equip permanent, ens confirmaríem que vingués un equip d’un altre hospital per extreure els òrgans i endur-se’ls”.

Un altre demanda de l´associació és que la CASS concedeixi una baixa temporal als donants en vida perquè es puguin recuperar. De moment, la Seguretat Social assumeix el cost de l´operació. L’associació estarà present a la Fira d´Andorra la Vella per conscienciar la població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada