L’Associació de Pagesos i Ramaders demana als fabricants que es comprometin a comprar la collita de tabac almenys durant 10 anys i ho vol per escrit amb un nou acord.

Segons ha informat RTVA, l’associació ha fet arribar el seu posicionament en un comunicat i reclama un pas per part dels tabaquers que doni més estabilitat.

Així demana que es comprometin, mitjançant un nou acord sense clàusules de penalització, a comprar la collita de tabac almenys durant deu anys.

Segons l’associació, és l’única fórmula que pot proporcionar l’estabilitat que necessita el sector agrícola per intentar la necessària reconversió després de la signatura de l’acord amb la Unió Europea.

Opina que el període de trenta anys acordat per a la transitorietat del tabac permetrà proporcionar una gran estabilitat al sector industrial, però insisteix que els colliters hauran de reconvertir-se.

Un sector que necessitarà molts esforços econòmics per intentar trobar altres cultius i activitats que permetin reorientar les explotacions agràries fins que siguin viables sense l’ajut del tabac. Recorda, a més, la importància dels ajuts econòmics que rep del Govern o que puguin provenir de la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada