L’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA) mostra la preocupació del sector davant la possibilitat que l’acord duaner quedi exclòs de l’acord d’associació. És per això que consideren indispensable mantenir-lo i garantir la viabilitat. Recorden que és el sector que més diners aporta al pressupost de l’Estat.

L’acord duaner de 1990 és un marc d’actuació que reconeix la importància d’aquest sector per a l’economia andorrana, en opinió de l’entitat expressada a través d’un comunicat. És per això que consideren indispensable mantenir-lo en els termes actuals i solament estaran a favor d’un acord d’associació si es garanteix l’estatus del sector del tabac. L’associació es remet a la història per recordar que el conreu del tabac no és fruit de la casualitat, ja que els cultius susceptibles de ser productius a Andorra són pocs i, per aquest motiu, el tabac és una alternativa des de fa segles.
 
Consideren, a més, que les oportunitats que la UE pot representar per a l’agricultura i ramaderia andorrana són limitades i recorden que el tabac és el sector que més aporta a les arques públiques. Tot i assegurar que confien en el Govern pel que fa a la defensa del sector, critiquen la manca d’explicacions sobre alguns dels continguts que els poden afectar en les negociacions amb Brussel·les. Finalment, l’associació es manté ferma en la necessitat de mantenir l’acord, ja que està en joc el conjunt del sector agrari del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada