L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) ha fet públic aquest dimarts que s’ha vist obligada a renunciar a acollir els Campionats del Món de l’Associació Internacional de Monitors d’Esquí (ISIA) del 2013 perquè l’escola d’esquí que es va comprometre a organitzar-los, la de Saetde, s’ha fet enrere. El vicepresident de l’AAME, Carles Iriarte, ha lamentat que no hagin pogut parlar directament amb l’escola d’esquí, i que se n’hagin assabentat a través d’Ski Andorra i el cònsol major d’Encamp que els motius pels quals no han volgut fer-se càrrec de l’esdeveniment són ‘la situació financera viscuda les dues darreres temporades i la manca de personal per garantir l’organització’. A més, Iriarte també ha indicat que les converses amb l’estació organitzadora es van veure ‘enfosquides’ pel fet que l’AAME demanés als candidats a les passades eleccions generals un canvi en la llei per permetre que els monitors puguin exercir la professió en llibertat, sense haver de dependre d’una estació d’esquí existent.

Des de l’AAME s’ha lamentat que l’escola d’esquí de Saetde considerés incompatible l’organització de l’esdeveniment amb el fet que l’associació defensés que es pugui exercir la professió lliurement, que és una vella reivindicació del sector. Actualment la llei no permet als monitors d’esquí ser autònoms o crear noves escoles d’esquí, i estan obligats a exercir sota el paraigües d’una escola existent.

Carles Iriarte ha lamentat que a causa de la situació, hagin de renunciar a acollir l’esdeveniment, que hagués portat entre 300 i 500 esquiadors d’alt nivell al país, i que això pot perjudicar la imatge del país en el si de l’Associació Internacional, formada per 38 països. El vicepresident també ha indicat que han intentat trobar alternatives però que cap escola d’esquí del país ha volgut fer-se càrrec de l’esdeveniment, per la qual cosa la decisió és irrevocable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada