diabetis 1
Avui es commemora el Dia mundial de la diabetis, una malaltia que s’estén amb el pas dels anys i que afecta unes 2.000 persones a Andorra. Una de les iniciatives que s’ha fet per donar visibilitat a aquesta afectació és la de pintar de blau la Casa de la Vall.

S’ha aconseguit mitjançant uns potents canons de llum coincidint amb la presentació que es feia només uns metres més enllà, al vestíbul del Consell General, de la prova pilot que el SAAS iniciarà per a malalts de diabetis tipus 2. Aquesta prova servirà per veure quines altres afectacions es deriven d’aquesta malaltia, i de moment s’estudiarà sobre unes 200 persones.

La presidenta de l’Associació de diabètics, Madhu Jethani, creu que és un projecte necessari, però demana que en el futur no només se centri en un grup tan específic, sinó que se’n puguin beneficiar tots els qui pateixin aquesta malaltia perquè la CASS pugui cobrir el 90% de la despesa.

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha dit en aquest sentit que si els resultats de la prova pilot són realment positius, es podrà fer més extensa “perquè tothom hi guanyarà, usuaris, professionals i la CASS”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada