Comunicat de l’Associació de Bombers d’Andorra:

“En relació al projecte de llei qualificada de creació i regulació del pla de pensions de la Funció Pública l’ABA vol posar de manifest públicament per mitjà d’aquest comunicat, el poc respecte tingut pel Govern d’Andorra envers el Consell General i als Bombers d’Andorra.

Efectivament, el Consell General l’any 1980 aprova el reglament del Servei d’Incendis i Salvament, (aquest en rang de llei en ser aprovat pel Consell General). En el seu article 34, especifica: Tot membre del Cos pot demanar el seu dret a la jubilació a l’edat de 55 anys. És obligatòria d’ofici a l’edat de 60 anys.

El projecte de llei presentat per Govern ni tan sol fa esment d’aquesta qüestió, és clar està vulnerant un dret que sàviament el Consell General de l’època va atorgar als membres del Cos, coneixedors de la tasca i del servei que desenvolupem els Bombers.

El joc de paraules utilitzades per el Ministre de la Funció Publica amb drets consolidats i perspectiva de dret, i la seva formació dirigida a la vessant econòmica, no té res a veure amb el dret a la jubilació als 55 anys, que el Consell General d’Andorra sàviament va atorgar als Bombers d’Andorra, en la seva vesant efectiva i humana.

El Ministre en diverses ocasions ha manifestat que el projecte de llei no vulnera cap dret als funcionaris, res d’estrany quan també després d’una sentència ferma del Constitucional en que el Govern d’Andorra vulnerava la llibertat Sindical, el mateix Ministre insistia que no s’havia vulnerat cap llibertat.

Recordant que el temps posa a tothom al seu lloc, com ha estat el retorn del transport sanitari al cos de Bombers, desprès de la buidada de contingut que el Govern d’Andorra va efectuar al Cos.

I també recordar al Ministre de Finances que estem a l’espera de que el Govern d’Andorra indemnitzi als Bombers d’Andorra (amb 8000 euros con determina la sentència ferma), per l’afer de la Caserna de Canillo, de vulneració del dret a l’intimidat i del dret del secret de les comunicacions. Properament demanarem l’execució forçosa.

Des de l’Associació de Bombers d’Andorra defensarem com no pot ser d’una altra forma els nostres drets i els de la ciutadania com hem fet sempre.

L’Associació de Bombers ha estat pacient amb totes aquestes vulneracions del Govern d’Andorra, el que no vol dir que ha estat permissiva i no  ha actuat amb tota contundència.

Si és necessari, i ara ho sembla,  elevarem el nivell d’enfrontament utilitzant totes les mesures que permeti el nostre estat de dret, per defensar els nostres drets i els de la ciutadania per tenir el servei d’un Cos de Bombers professional i efectiu que doni satisfacció a tots els residents i als que ens visiten”.

Associació de Bombers d’Andorra

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada