L’Associació Carnet Jove renovarà de manera immediata el contracte de patrocini per seguir oferint als joves una sèrie d’avantatges que es pretenen seguir ampliant. El cònsol major de la Massana, David Baró, ha explicat que s’amplien les condicions i es fixen com a principal objectiu el desenvolupament d’accions en l’àmbit europeu, i principalment el projecte del carnet d’estudiant internacional. Aquest nou contracte se signa per deu anys amb el compromís de fer-ne un seguiment cada cinc per revisar l’acompliment dels objectius.

L’Associació Carnet Jove s’ha fixat com a objectiu principal el desenvolupament d’un carnet d’estudiant internacional per donar facilitats a la gran quantitat de joves que surten a fora del país. Segons ha explicat el cònsol major de la Massana, David Baró, la novetat d’aquest nou contracte, que se signa per deu anys, és que cada cinc anys es revisarà per fer un seguiment dels objectius plantejats. La principal prioritat de l’associació és potenciar el treball en l’àmbit europeu.

L’associació presenta uns comptes sanejats, i a partir d’ara comptarà també amb l’aportació del Govern, que s’ha afegit als set comuns i a l’entitat bancària. Per tant, Baró ha destacat que s’augmenta el pressupost i es poden tirar endavant més projectes.

Quatre comuns formaran part del comitè de seguiment del Pla estratègic del sector comercial

La Reunió de Cònsols celebrada aquest dimarts a Pal també ha servit per crear la representació dels comuns en el comitè de seguiment del Pla estratègic del sector comercial. Així doncs, s’ha decidit que estiguin representats els principals eixos comercials amb el comuns d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp (pel Pas de la Casa), i s’ha demanat l’adhesió d’un altre comú que pugui representar la resta de parròquies. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, present a la reunió, ha aprovat aquesta suggerència i han decidit que sigui Sant Julià de Lòria.

El comitè de seguiment és l’òrgan principal del Consell andorrà per la competitivitat del comerç, i d’aquí es desprenen fins a sis comissions de treball en les quals hi haurà representació comunal, una proposta que els cònsols han vist “amb molt bons ulls”, ja que segons Baró es portaran a terme fins a 111 accions que impliquen a les parròquies.

Per tot plegat s’ha de crear un decret que es preveu que s’aprovi aviat, ja que la intenció és començar les reunions de les comissions a principis de març. Està previst que els primers tres mesos es treballi de manera intensa amb reunions quinzenals, i després es faci un seguiment periòdic.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada