L’Associació Carnet Jove Andorra i el Ministeri d’Afers Exteriors atorguen els Ajuts al Voluntariat Internacional 2022

Campanya de l'Associació Carnet Jove Andorra per a fomentar el voluntariat
Campanya de l’Associació Carnet Jove per a fomentar el voluntariat (Carnet Jove Andorra)

L’Associació Carnet Jove Andorra i el Ministeri d’Afers Exteriors del Govern d’Andorra han atorgat tres ajuts a joves per a realitzar un voluntariat internacional l’estiu del 2023. L’ajut s’ha concedit a Natàlia Comas, que durà a terme una acció de voluntariat amb l’entitat Daktari i a Xènia Cerqueda i Alba Font, que realitzaran un voluntariat internacional amb l’entitat Cooperand amb Llatinoamèrica.

El projecte veterinari que Daktari té actualment a Uganda, té com a objectiu assegurar la sanitat dels animals de les zones rurals i donar resposta a les situacions i necessitats de les comunitats que habiten aquestes àrees protegides. Així mateix, Cooperand amb Llatinoamèrica treballa a Bolívia per assistir al col·lectiu de nenes i nens al carrer, on la seva situació és cada vegada més crítica i preocupant.

Els Ajuts al Voluntariat Internacional neixen amb el propòsit de fomentar la cultura de la solidaritat, posar en valor les accions de voluntariat i de cooperació internacional entre les persones joves, així com facilitar-los l’accés a aquest tipus d’experiències.

En aquesta segona edició, els Ajuts al Voluntariat Internacional són d’un valor de 1.200 euros per ajut, que els joves poden utilitzar en el desplaçament fins al lloc del projecte i en l’allotjament i manutenció durant l’estada.

El procés de selecció l’ha dut a terme una comissió d’avaluació formada per membres de l’Associació Carnet Jove Andorra, del Ministeri d’Afers Exteriors i d’Aigua de Coco, Daktari i Cooperand amb Llatinoamèrica. En una primera fase s’han estudiat fins a 13 candidatures i els seus projectes de voluntariat corresponents, i en una segona fase s’ha realitzat una entrevista personal a les 8 persones escollides en aquesta fase per tal de conèixer les motivacions i competències dels joves candidats de les que només 3 han estat les receptores dels ajuts.

Els Ajuts al Voluntariat Internacional, així com la campanya de sensibilització, que s’ha portat a terme durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, s’emmarca dins del propòsit de l’Associació Carnet Jove Andorra de posar a disposició de totes les persones joves el màxim d’oportunitats possibles perquè puguin participar com a ciutadans i escollir de manera conscient el seu futur.

Més informació: carnetjove.ad/voluntariat

TOTES LES NOTÍCIES