L’Assemblea Nacional francesa ratifica el CDI amb Andorra

assemblea-francesaL’Assemblea Nacional francesa ha ratificat, aquest dimarts a la tarda, el CDI entre França i Andorra. Amb aquest darrer pas, el CDI entre ambdós països ja pot entrar en vigor i ara l’encarregat de comunicar la data d’aplicació és el ministeri d’Afers Exteriors. L’aprovació ha tingut lloc després que el Senat retornés el text a l’Assemblea, com a conseqüència dels vots contraris de l’UMP, que s’oposa a la clàusula que preveu que els francesos tributin a França encara que no hi resideixin, en el cas que, en un futur, s’aprovi un impost d’aquestes característiques.

En aquest sentit, el conveni no s’ha modificat, i en el debat d’aquest dimarts, l’UMP ha tornat a mostrar la seva preocupació per la possibilitat que, en un futur, es gravi als francesos a l’estranger només pel fet de ser nacionals d’aquest país. Tot i això, el mecanisme que preveu que l’Assemblea pugui aprovar un text en segona volta sense el suport del Senat ha permès l’aprovació del conveni.

Aquesta clàusula no ha pogut ser modificada per l’Assemblea, ja que el text que va aprovar el Consell General d’Andorra a principis d’octubre del 2014- ha de ser el mateix. Tot i això, el conveni es podria modificar en un futur per eliminar la clàusula. Els dos països, però, l’haurien de tornar a aprovar.

Els governs andorrà i francès van signar el CDI a mitjans de l’any 2012 i, posteriorment, el text ha superat els tràmits parlamentaris de tots dos països, que han culminat aquest dimarts a l’Assamblea Nacional. El CDI permetrà a les empreses i particulars d’un país no ser doblement gravats fiscalment quan realitzin les seves activitats a l’altre país.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.