En el marc de les actuacions de recuperació del patrimoni cultural, l’Arxiu Nacional d’Andorra ha acceptat el dipòsit i donació del fons documental de l’Associació de creatius La Xarranca. Aquest dipòsit i lliurament a l’Arxiu Nacional es va acordar el 18 d’abril del 2013 en reunió extraordinària de La Xarranca.

Aquest és el tercer fons d’una entitat cultural que ingressa a l’Arxiu Nacional i té un inestimable valor cultural per al coneixement de l’evolució de la creació artística a Andorra.

La Xarranca, fundada l’any 1991, va actuar com a entitat coordinadora en l’organització d’activitats artístiques col·lectives dels seus membres fins l’any 2005. Els seus objectius són propiciar la relació entre artístics plàstics i donar suport al treball de recerca i de creació artístiques.

La documentació del fons La Xarranca està agrupada en dues caixes amb un llibre d’actes, 10 arxivadors i 6 carpetes que corresponen a documentació de caràcter fundacional, administratiu de l’associació, recull de premsa i projectes artístics com la fira Brossart, que va celebrar la seva primera edició el 1997, a Escaldes-Engordany.

La documentació no està encara descrita ni inventariada, de manera que l’Arxiu Nacional planificarà la seva descripció i tractament properament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada