Com es cuinava una recepta de bacallà o fricandó fa 200 anys? Quins eren els ingredients d’unes postres medievals? L’Arxiu Nacional ha recuperat receptes antigues del seu fons documental per contestar aquestes preguntes. En un sopar lúdic, preparat pel xef Christian Zanchetta, les ha volgut descobrir al públic.

Que trenta comensals omplin un restaurant un divendres a la nit no és notícia. S’hi converteix quan ens fixem en el menú: un sopar basat a partir de receptes antigues.

De primer, sopa de farigola de tradició oral. De segon, bacallà amb suc i fricandó de vedella cuinats a partir de receptes amb més de 200 anys del fons de Casa Pal de la Cortinada. I de postres, menjar blanc de caraba del llibre de Coch dek 1520. Christian Zanchetta ha estat el cuiner encarregat de traslladar els sistemes de cocció medievals al segle XXI i combinar-los amb productes del país.

En el sopar organitzat per l’Arxiu Nacional i el Rebost del Padrí els comensals coincidien en un punt: recuperarien gustos i olors de la infantesa.

Amb aquesta activitat lúdica, l’Arxiu Nacional ha volgut donar a conèixer part de l’extens fons personal i patrimonial de la institució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada