plaques

L’Arxiu Nacional d’Andorra ha recuperat un conjunt de 144 plaques vidre, de 6,5×9 cm, relatives a Andorra. Entres les imatges trobem excursions, esquí, vistes de pobles, gendarmes, temes etnogràfics (caramelles, feines del camp, matança del porc, enterraments, processons), etc. Algunes plaques estan datades amb el que comptem una cronologia que abraça els anys 1933 al 1939. Les plaques han estat adquirides per l’Arxiu Nacional d’Andorra a una llibreria catalana.

Són molt interessants les imatges preses prop de la frontera hispanoandorrana del riu Runer i en territori andorrà, on apareixen gendarmes i el que sembla, requetès, amb una persona aparentment abatuda per les forces de l’ordre.

Recordar que els gendarmes van estar destacats a Andorra de l’agost de 1936 a l’octubre de 1940 i que al mes de febrer de 1939 arriben les tropes de l’exèrcit de Franco a la frontera hispanoandorrana, a la Farga de Moles.

El conjunt de les fotografies prové de Barcelona i l’autor, ara per ara desconegut, sembla ser algú resident a Catalunya amb ascendència andorrana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada