Foto: ANA/CR_0101 (1890-1900)

La Biblioteca Nacional acollirà el pròxim dijous 28 de juny la conferència organitzada per l’Arxiu Nacional “Estudi demogràfic de l’Andorra moderna (segles XVI-XIX): estat de la qüestió”. La ponència anirà a càrrec dels doctors Jordi Buyreu Joan, Raimon Masdéu Térmens, i del coordinador del grup de recerca de demografia històrica d’Andorra, Valentí Gual Vilà.

Els ponents faran una breu presentació de l’evolució del projecte Estudi demogràfic de l’Andorra moderna (segles XVI-XIX), que actualment ja s’ha convertit en un grup de recerca amb sis integrants. Així doncs, els doctors Valentí Gual –en qualitat de coordinador− i Jordi Buyreu, ambdós professors de la Universitat de Barcelona, es van presentar a l’ajut de recerca històrica Cebrià Baraut dotat per l’Arxiu Nacional, per al bienni 2014-2015 amb el projecte de fer el buidatge dels llibres sagramentals (llibres de baptismes, matrimonis i defuncions) de les sis parròquies històriques de les Valls d’Andorra (Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Canillo, la Massana, Encamp i Ordino) durant l’època moderna −des de la data d’inici dels llibres (segles XVI-XVII) fins a l’any 1830. Aquest mes de juny s’ha enllestit el buidatge de la documentació de dos parròquies de les sis que hi havia a les Valls d’Andorra durant l’època moderna: Sant Julià de Lòria i Canillo.

Després d’exposar la metodologia de treball i l’estat del projecte els ponents plantejaran els aspectes qualitatius d’aquest estudi.
L’acte començarà a les 19.30 hores. L’entrada és lliure per cal confirmar l’assistència al telèfon 802 288 ja que l’aforament és limitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada