L’Arxiu Nacional d’Andorra juntament amb la Secció d’Arxius de l’Esport (ICA/SPO) del Consell Internacional d’Arxius organitza demà un seminari sobre els fons documentals del món de l’esport. El seminari que se celebrarà a l’Auditori Nacional, vol conscienciar de la importància d’aquests fons documentals generats per les associacions i clubs esportius, sense deixar de banda els fons produïts per les actuacions vinculades amb l’esport que genera la pròpia administració.

El seminari té lloc l’endemà de la reunió anual del Comitè directiu de la Secció d’Arxius de l’Esport (ICA/SPO) del Consell Internacional d’Arxius que acull l’Arxiu Nacional d’Andorra.

La Secció d’Arxius de l’Esport (ICA/SPO) del Consell Internacional d’Arxius, té l’objectiu de promoure la preservació i l’ús dels arxius i documents vinculats al món de l’esport, com a memòria, com a element que vinculen la història d’una societat amb les seves activitats, tant des del punt de vista social, sanitari, cultural, econòmic, etc.

 • Programa del seminari
  09:00-09:30. Presentació Seminari per la M.I. Sra. Olga Gelabert Fàbrega, Ministra de Cultura, Joventut i Esport, pel Sr. Jordi Beal, secretari d’Estat d’Esports i la Sra. Susanna Vela, Cap de l’Arxiu Nacional d’Andorra.
  09:30-10:00 “ICA/SPO, internacional section”. A càrrec de Fina Solà, directora de l’Arxiu de la Diputació de Barcelona, presidenta ICA/SPO (versió català-anglès)
  10:00-10:30 “L’experiència de l’IAAF: arxius d’esports”. A càrrec de Doudou Same, arxiver de l’IAAF (versió francès-anglès).
  10:30-11:00 “Preserving sports archives for research – SPO´s cooperation with sports research organizations” a càrrec de Kenth Sjöblom, cap de relacions internacionals dels Arxius Nacionals de Finlàndia (versió anglès)
  11:00-11:30 Pausa
  11.30-12:00 “El fons de la federació catalana d’esports d’hivern” a càrrec d’Erola Simon, directora de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya (versió català-francès).
 • 12:00-12:30 “The Rockland County Sports Hall of Fame” a càrrec de Peter Scheibner, Arxiver de Rockland County, USA (versió anglès)
  12:30-13:00 El projecte català de recuperació de fons documentals de l’esport: “Fem esport, fem arxiu” a càrrec d’Enric Cobo, cap del servei d’arxius de la Generalitat de Catalunya (versió català- anglès).
  13:00-13:30. “Els arxius de l’esport” a càrrec d’Ossi Viita, arxiver de l’Arxiu del Museu de l’Esport de Finlàndia (versió anglès).
  13:30-14:00 debat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada