Després de la recuperació per part de l’Arxiu Nacional d’Andorra d’un conjunt de 144 plaques vidre de Narcís Casal i Vall (Barcelona 1911 – Escaldes-Engordany, 1987), l’Arxiu edita, en format digital, el catàleg Narcís Casal i Vall (1911-1987) De l’excursionisme al documentalisme. Un autor desconegut que està disponible al web de l’ANA .

El catàleg reprodueix 51 imatges que van acompanyades d’una nota biogràfica que ha anat a càrrec de Jacint Berenguer i Casal, nebot de Narcís Casal i gran coneixedor del seu treball i d’un breu text de context històric.

L’arciu Nacional d’Andorra ha pogut recuperar la pràctica totalitat del fons de Narcís Casal composada per 353 plaques de vidre (9×12 cm) amb imatges de diferents llocs, ciutats i pobles de Catalunya, que daten del 1933 al 1939.

Amb aquesta nova publicació l’ANA dona el tret de sortida a uns catàlegs fotogràfics més dinàmics i adequats als nous dispositius electrònics. A aquest catàleg el seguiran d’altres per poder difondre els diferents fons fotogràfics a partir de temes d’interès com el turisme o els esports entre d’altres temàtiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada