El pròxim dijous dia 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, una jornada que té per objectiu conscienciar la societat de la rellevància que tenen els arxius i els professionals que hi treballen, i la necessitat de donar-hi suport. L’Arxiu Nacional d’Andorra se suma a la celebració organitzant la conferència “Arxius oberts. De la protecció de la memòria a la transparència de fons”. La xerrada anirà a càrrec del director de l’Arxiu Històric de Terrassa i President de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Catalunya, Joan Soler Jiménez.

L’objectiu de l’acte és reivindicar la importància dels arxius en la salvaguarda de la identitat i la seva projecció històrica i cultural al món com de conscienciar sobre el paper bàsic dels arxius com a garants de la transparència de les administracions públiques i el bon govern. 

El Dia Internacional dels Arxius se celebra des de l’any 2007. Durant el Congrés Internacional d’Arxius celebrat a Viena el 2004, dos mil participants van aprovar una resolució per demanar a l’ONU la creació d’un dia internacional dels arxius. Alguns països ja havien decidit organitzar el seu propi dia nacional dels arxius, per tractar de fer-se visibles i despertar la consciència del públic i dels responsables polítics dels quals depenen aquestes institucions. Finalment, el novembre de 2007, l’Assemblea General del Consell d’Arxius va decidir promoure i crear el seu propi Dia Internacional dels Arxius, el 9 de juny. Aquesta data va ser triada perquè el 9 de juny de 1948 es va crear el Consell Internacional d’Arxius, sota els auspicis de la UNESCO.

L’acte d’aquest dijous tindrà lloc a les 19h30 a la Biblioteca Nacional (Casa Bauró, placeta de Sant Esteve, Andorra la Vella) i està obert al públic en general. Com a novetat hi ha la possibilitat de seguir la conferència en streaming connectant-se a l’emissió en directe  del canal web d’Andorra difusió,  www.andorradifusio.ad, i participar a través de les xarxes socials de l’Arxiu Nacional (facebook i twitter).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada