L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell realitza un curs d’iniciació a l’estereoscòpia i la creació de fotografies 3D

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell imparteix un curs d’iniciació a l’estereoscòpia i la creació de fotografies 3D que forma part del Pla de Formació del professorat de la comarca 2012-2013 organitzat pel Servei Educatiu de l’Alt Urgell i l’Arxiu Comarcal. Tot i estar adreçat al professorat, el curs resta obert a tothom que hi vulgui participar i no requereix uns coneixements previs en la matèria. El preu de la inscripció és de 20 €.

L’objectiu del curs és aproximar l’alumne al món de la visió 3D a través de la fotografia des de les dimensions de la història, la tecnologia, l’oci i la didàctica. El programa s’estructura en 6 sessions,  que es duran a terme entre els mesos de febrer i abril, dividides en una part teòrica i una part pràctica. L’apartat teòric integra coneixements relatius als principis de la visió estereoscòpica, l’aplicació de l’ estereoscòpia al llarg de la història, sistemes i tecnologies 3D, principals aplicacions de la tecnologia 3D a l’actualitat i, finalment, aplicacions didàctiques de la fotografia 3D a l’escola. La part pràctica consistirà en l’aprenentatge de l’elaboració d’anàglifs –fotografies tridimensionals que han de ser visualitzades amb ulleres 3D- el seu tractament informatitzat a través de software especialitzat així com l’elaboració de les ulleres per al seu visionat.

Les sessions es duran a terme els dies 5 i 19 de febrer, 5 i 12 de març i 9 i 16 d’abril de 18 a 20:30 hores a les instal·lacions de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i el Telecentre de l’Alt Urgell. El preu de la inscripció per als alumnes que no formin part del professorat és de 20€. Per a més informació els interessats es poden adreçar a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell trucant al telèfon 973 350 131 o enviant un correu electrònic a l’adreça acalturgell.cultura@gencat.cat.

 

TOTES LES NOTÍCIES