L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell realitza un curs de tècniques historiogràfiques

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell realitza un curs de tècniques historiogràfiques

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell realitzarà un curs de tècniques historiogràfiques que forma part del Pla de Formació del professorat de la comarca 2011-2012, organitzat pel Servei Educatiu de l’Alt Urgell, el qual realitzarà el seguiment i certificarà l’activitat. Tot i estar adreçat al professorat, el curs resta obert a tothom que hi vulgui participar i no requereix uns coneixements previs en la matèria. La inscripció és gratuïta i les places són limitades.

L’objectiu del curs és formar futurs investigadors en el camp de la història a través de l’aprenentatge de metodologies, recursos i tècniques utilitzades en els processos del buidatge, contextualització i tractament automatitzat de dades històriques. A tal fi, el curs s’estructura en quatre blocs: Introducció a la funció dels arxius, ciències auxiliars de l’arxivística, recursos d’informació i introducció al disseny i elaboració de bases de dades. La durada total del curs és de 20 hores i les sessions, de 18 a 21 hores, es realitzaran els dies 31 de maig i 5, 7 i 12 de juny a les instal•lacions de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i els dies 14, 19 i 21 de juny al Telecentre de l’Alt Urgell.

Per a més informació els interessats es poden adreçar a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell trucant al telèfon 973 350 131 o enviant un correu electrònic a l’adreça acalturgell.cultura@gencat.cat.

(Foto: Consell Comarcal de l’Alt Urgell)

 

TOTES LES NOTÍCIES