art-campLa 4a edició de l’Art Camp se celebrarà del 14 al 24 de juliol i comptarà amb 25 artistes de diferents països. Segons ha explicat el secretari general de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU), Jean-Michel Armengol, s’ha reduït el nombre de dies i de participants, que en anteriors edicions podien superar els 35, per una qüestió ‘pràctica’. Les comissions nacionals de la Unesco tenen fins al 15 de març per rebre les inscripcions dels artistes interessats i seleccionar els seus candidats. Un jurat format per un membre de la CNAU, el comissari de l’Art Camp, Faust Campamà, un membre del Ministeri de Cultura, un crític d’art i la madrina del projecte, l’artista Hedva Ser, escollirà finalment els 25 participants que vindran a Ordino aquest estiu. Des de la CNAU s’ha volgut fer una crida als artistes andorrans a apuntar-se al certamen i l’organització de l’Art Camp ha animat els joves estudiants de Belles Arts a presentar les seves candidatures per ‘compartir temps i treball amb gent que ja té experiència’, ha manifestat Campamà. A més de les sessions de creació artística, els participants fan visites al Principat i ofereixen mostres de cultura, gastronomia i tradicions dels seus països.

Del 14 al 24 de juliol 25 artistes de diferents països del món participaran en la 4a edició de l’Art Camp per intercanviar experiències creatives i conèixer altres cultures. Enguany s’hi destinaran dos dies menys i es comptarà amb uns deu artistes menys per una qüestió ‘pràctica’, segons ha explicat el secretari general de la CNAU, Jean-Michel Armengol, ja que els participants fan diverses visites a indrets del Principat i és més fàcil de gestionar un grup de 25 persones que un de 37.

Les comissions nacionals de la Unesco tenen fins al 15 de març per rebre les inscripcions dels interessats i passar els candidats perquè el jurat en seleccioni els 25 participants. Aquests disposaran d’allotjament, manutenció i eines per fer tres obres que formaran part de la propera exposició itinerant de l’Art Camp i ajudaran a fer créixer el patrimoni cultural del país, com ha indicat el comissari de l’ART Camp, Faust Campamà.

Des de la CNAU s’ha volgut fer una crida als artistes locals perquè facin arribar les seves candidatures ja que volen tenir almenys un parell de representants del país. A més, Campamà ha fet extensiva la invitació als estudiants de Belles Arts perquè puguin compartir espai amb altres artistes més experimentats i els serveixi d”estímul’.

Un any més, el tema central de l’Art Camp seran els valors de pau i el desenvolupament sostenible i com en anteriors edicions volen crear diàleg entre artistes de territoris en conflicte com el Pakistan o l’Índia, les dues Corees o Armènia i Azerbaidjan.

Les obres que sorgeixin d’aquesta trobada formaran part de la propera exposició itinerant de l’Art Camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada