L’Art Camp acollirà més d’una trentena d’artistes d’arreu del món

Del 18 al 28 de juliol Ordino tornarà a ser la seu de l’Art Camp, un espai de creació on més d’una trentena d’artistes d’arreu del món intercanvien experiències per mostrar “que un món nou, diferent, on la pau és el normal, és possible”, partint de la tolerància, la multiculturalitat i el propi art, tal com ha manifestat el comissari de l’Art Camp, Faust Campamà. Aquesta cinquena edició porta per títol ‘Els ponts culturals’, i comptarà com a novetats amb una retrospectiva on s’exposaran les obres d’artistes que han passat per les darreres edicions, així com la inclusió de les abelles com a leitmotiv en substitució dels arbres. Precisament, les abelles seran el punt d’unió en les trobades entre els artistes i els infants de la parròquia, una de les moltes activitats previstes per aquests deu dies d’Art Camp.

Un total de 34 artistes provinents de quatre continents faran estada a Ordino, del 18 al 28 de juliol, en el marc de la cinquena edició de l’Art Camp. El projecte, tal com ha explicat el secretari general de la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU), Jean-Michel Armengol, segueix emmarcant-se en el Decenni internacional de l’apropament de les cultures (2013-2022) de la UNESCO, tot i que en aquesta edició se centrarà concretament en els “ponts culturals”, ha explicat la cònsol menor, Gemma Riba. Per aquest motiu, i durant la “selecció acurada” que s’ha fet dels artistes convidats en funció de la seva nacionalitat, s’ha donat preferència a països “que no han vingut mai”, però també s’ha buscat “afavorir el diàleg entre països en conflicte”, ha explicat Armengol. D’aquesta manera, comptaran amb la participació d’un artista d’Armènia i un del Kazakhstan, per intentar “reforçar els vincles i afavorir la pau”. Pel que fa als andorrans, es comptarà amb quatre participants.

Els artistes que vindran a Ordino durant aquests deu dies, a banda de crear les seves pròpies obres i debatre al voltant de les principals problemàtiques del planeta, faran diverses activitats per conèixer el país, afavorint així també “el diàleg” i la “convivència”, ha destacat el comissari de l’Art Camp, Faust Campamà. Entre elles una visita al Museu de l’Electricitat de FEDA (que és col·laborador del projecte), o un taller amb infants de la parròquia. Aquest taller se centrarà en les abelles, el leitmotiv d’aquesta edició en substitució dels arbres.

Aquesta és una de les novetats de la cinquena edició d’un projecte que va iniciar-se el 2008 i que és bianual. L’altra serà una retrospectiva amb obres d’alguns dels artistes que han passat per l’Art Camp les quatre darreres edicions. L’Art Camp “va néixer com un experiment de convivència on persones de diferents cultures, races i religions conviuen i ens demostren que un món nou, diferent i on la pau sigui el normal, és possible”, ha exposat Campamà. De moment, aquest experiment ha funcionat i per això es vol recordar les petjades que tots els participants han anat deixant a través d’aquesta retrospectiva.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES