El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, ha visitat avui les instal·lacions de l’aeroport de Lleida-Alguaire acompanyat de la consellera delegada de BAA Training, l’escola de pilots líder a Europa que ha escollit la instal·lació lleidatana com a base. Gavín ha destacat la importància de l’arribada d’aquesta empresa perquè “l’aeroport consolida el seu vessant d’aeroport de formació, industrial i tecnològic per a complementar el seu vessant d’aeroport comercial”.
Pel secretari “avui podem dir que Lleida Alguaire és l’aeroport industrial de Catalunya, sense cap mena de dubte. És la consolidació d’aquesta aposta”. I ha posat l’accent en l’impacte econòmic que suposa l’arribada de BAA a l’aeroport lleidatà. “Ha creat 3 llocs de treball directes de persones contractades aquí, a més de les 20 persones que ells ja porten i que viuran aquí durant tot l’any”, ha remarcat Gavín.
Amb l’arribada de BAA l’activitat a l’aeroport ha multiplicat per sis les seves operacions a l’octubre. Si l’any passat es van fer 189 operacions aquest mes, ara es tancarà amb més de 1.000. “Tenir BAA, una empresa que és una de les principals escoles de formació a Europa, és la confirmació que anem pel bon camí i que les possibilitats de Lleida són evidents”, ha ressaltat Gavín. A més, altres empreses aeronàutiques utilitzen l’aeroport per fer formació, proves de coets i test de drons, entre d’altres.
Per a l’aeroport, aquest augment d’activitat significa dues coses. D’una banda, l’ampliació de les hores de control aeri, de dos a set dies a la setmana la setmana. “Amb aquests horaris de control aeri, que són molt més atractius, estimulem el mercat per obtenir nous clients i podem continuar treballant per aconseguir que més empreses aeronàutiques vinguin a l’aeroport”, ha manifestat Gavín. I d’altra banda, “el creixement implica la consolidació de l’aeroport com a espai per a la indústria aeronàutica i amb un nombre d’operacions molt superiors a les que hi havia fins ara”.
BAA ha decidit invertir en l’aeroport de Lleida com a la seva base de referència fora de Lituània. Actualment hi ha 35 alumnes de diferents països del món (Canadà, França, Síria, Anglaterra i Lituània) que s’han instal·lat a Lleida per un període de 2 mesos per a fer les pràctiques de vol i convertir-se en pilots comercials. D’aquí a dos mesos aquests alumnes tornen a Lituània a acabar la formació i n’arribaran entre 40 i 50 més a formar-se a l’aeroport. Per a l’any 2019 es preveu que de 40 alumnes passin a ser-ne 120. En total, seran uns 400 a l’any. Els alumnes es formen amb 11 aeronaus: Tecnam 202 monomotor, Cessna 172 monomotor, i Tecnam 206 bimotor.
BAA Training també ocupa dues plantes de la torre de control per al seu personal i les seves aules de formació. Aquest personal, que arribarà fins a 25 persones, que viuran a Lleida tot l’any. Ja hi ha tres persones del territori contractades i que s’han integrat a l’equip de BAA: un instructor, un coordinar de vol i una persona d’administració.

Gavín ha destacat que la companyia ha escollit l’aeroport de Lleida-Alguaire per la seva ubicació i meteorologia, comparat amb el nord d’Europa, “ja que és una infraestructura aeronàutica de qualitat i permet una gestió flexible i eficient que permet adaptar-se als seus requeriments. També per la disponibilitat del sòl per al seu desenvolupament”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada