caserna-olianaL’Ajuntament d’Oliana iniciarà les obres d’arranjament de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil el pròxim mes de setembre. Així ho ha indicat l’alcalde del municipi, Miquel Sala, que explica que les escriptures es van firmar el passat mes de juny i els tràmits burocràtics ja estan enllestits.

Els treballs més imminents contemplen reparar la teulada, pintar la façana i tapiar les finestres exteriors, a més de fer una intervenció en la tanca perimetral. La millora tindrà un cost aproximat de 20.000 euros i la durà a terme la brigada municipal.

Miquel Sala especifica que aquestes obres són urgents “perquè l’edifici està en molt mal estat i cal una acció ferma abans que arribi la tardor”. La planta baixa, amb una superfície de 325 metres quadrats, es destinarà a magatzem municipal.

Preu simbòlic

Oliana va adquirir el passat mes d’abril la caserna de la Guàrdia Civil per un import de 8.000 euros. Ho va fer per unanimitat de tots els grups (CiU i PSC-PM) durant l’últim ple de la legislatura. D’aquesta forma finalitzava una llarga negociació amb el Ministeri de l’nterior que va començar el 2003, quan el Govern central demanava 300.000 euros per l’edifici. El 2011 Interior va acceptar rebaixar la xifra fins a 71.000 euros, preu que establia en aquells moments el cadastre. Tanmateix, el consistori alturgellenc va aconseguir tancar la compravenda amb un estalvi de 68.000 euros i el preu simbòlic dels 8.000 euros.

Sala es mostra satisfet per la negociació, “amb la qual es va aconseguir un preu simbòlic, amb una rebaixa econòmica que suposa molt per a un ajuntament petit com el nostre”. Des del consistori s’assumeix ara la responsabilitat sobre l’edifici, situat a l’entrada d’Oliana, a peu de la carretera C-14. “Fins ara havíem rebut les queixes directament nosaltres i no hi podíem fer res; ara sí”, manifesta.

Text: RàdioSeu, Foto: Google Earth

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada