L’arquitecte Julià Call guanya el concurs de l’Estadi Nacional

El Consell de ministres ha acordat declarar guanyador del concurs per la redacció del projecte i la direcció de les obres de l’Estadi Nacional l’arquitecte Julià Call Reig. El jurat ha valorat per assentiment la proposta de Call, amb el títol d’“Estadi Nacional a tres bandes”, com la millor entre les vint-i-dues que optaven al concurs nacional.

En el veredicte s’ha valorat especialment l’adequació al programa funcional i el concepte arquitectònic, la disposició de les graderies, la cobertura parcial d’aquestes en una primera fase, el respecte de les entrades i sortides dels pavellons, la racionalitat dels sistemes constructius i a la vegada l’austeritat de conjunt i l’acurada valoració dels aspectes mediambientals i la sostenibilitat de l’equipament.

El jurat també ha concedit el segon premi, dotat amb 12.000 euros, a l’arquitecte Pere Espuga i el tercer, amb una dotació de 6.000 euros, a Marc Monegal.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha presidit el jurat que completaven el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Cerqueda, i representants dels departaments d’Ordenament del Territori, Esports i Intervenció, de les federacions de rugbi i futbol, del Comú d’Andorra la Vella i del Col·legi oficial d’Arquitectes.

L’arquitecte ha proposat per al nou estadi un edifici baix, que no vulgui competir en altura amb els edificis esportius que l’envolten i que augmenti la sensació d’espai. El projecte cobreix el carrer de servei que separa el camp dels dos pavellons esportius, com a estratègia per aconseguir situar les grades de tribuna cap a llevant, una decisió que redueix l’alçada dels dos edificis esportius en una quatre metres.

Aquesta mateixa plataforma de cobriment és el gran pont-plaça sobre el riu Valira i l’accés natural del públic des de l’avinguda Salou. Des d’aquesta cota baixen sis nivells de grades fins a al terreny de joc, situant 3.000 espectadors en una primera fase.

Les façanes principals de l’Estadi estan als dos gols nord i sud, i es recolzen sobre la gran plataforma d’accés. Seran de vidre translúcid i ocupen un gruix d’un metre permetent ubicar al seu interior unes grades retràctils que possibiliten ampliar l’aforament de l’Estadi en 1.850 persones més, fent un total de 4.850 espectadors asseguts entre les dues fases.

La imatge del nou estadi es mostra com una caixa lluminosa, on es pot projectar imatges i text amb tecnologia LED, amb la coberta separada per una franja d’un metre.

El pressupost total de la primera fase és de 3,5 milions d’euros, dos dels quals són aportats. El guanyador del concurs disposa d’un termini de quatre mesos per a la redacció del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.