L’arquebisbe Gallagher visita Andorra

callagherL’arquebisbe Secretari del Vaticà per a les Relacions amb els Estats, Monsenyor Paul Richard Gallagher, ha estat rebut aquesta tarda pel cap de Govern, Antoni Martí. Es tracta de la primera visita que una de les màximes autoritats del Vaticà realitza a Andorra.

Antoni Martí ha convidat al Mons. Paul R. Gallagher a signar el llibre d’or del Govern. Durant la reunió, Martí i Gallagher han posat de relleu les relacions excel·lents existents entre els dos estats d’ençà de l’establiment de relacions diplomàtiques el juny de 1995, i la posterior signatura del Concordat del 2008 que va refermar els especials llaços que uneixen el poble andorrà amb la Santa Seu. El cap de Govern ha agraït a l’arquebisbe Secretari del Vaticà la seva visita, un gest que mostra la bona entesa existent entre els dos estats.

Abans de reunir-se amb el cap de Govern, l’arquebisbe Secretari del Vaticà per les Relacions amb els Estats ha mantingut una reunió de treball amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Ambdós mandataris han comentat l’actualitat política i s’han centrat en la situació que viu la Unió Europea. En aquest sentit Saboya ha informat a Gallagher l’agenda relativa a la negociació d’Andorra amb la UE.

Posteriorment a la visita al Govern, Mons. Paul R. Gallagher, s’ha dirigit a Casa de la Vall on s’ha reunit amb els síndic generals, Vicenç Mateu i Mònica Bonell.

L’arquebisbe del Vaticà oficiarà demà juntament amb el copríncep episcopal, Joan Enric Vives, la missa que se celebrarà a la Basílica de Meritxell amb motiu del dia de la patrona d’Andorra coincidint amb els 40 anys de la construcció i consagració del nou Santuari.