L’AREB traspassa Vall Banc a la firma d’inversió estatunidenca JC Flowers & Co

El Consell d’Administració de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha formalitzat avui l’acord d’adquisició de Vall Banc per part de la societat d’inversió estatunidenca J.C. Flowers & Co. després de l’obtenció de les preceptives autoritzacions de l’Institut Nacional
Andorrà de Finances (INAF) i del Govern d’Andorra pel que es refereix a l’autorització
d’inversió estrangera.

D’aquesta manera es dona compliment a allò acordat el 21 de abril del 2016, quan l’AREB, després d’una estricta avaluació de les ofertes presentades després del procés públic de subhasta competitiva, va seleccionar JC Flowers & Co. Com a adquirent de Vall Banc per un preu total de fins a 29 milions d’euros. Amb aquesta finalitat la firma d’inversió estatunidenca ha dut a terme el desemborsament inicial previst i està subjecta a una sèrie esglaonada de pagaments vinculats a l’evolució del negoci.

Amb el traspàs, Michael Christner ha estat designat President de Vall Banc i Cristoph Lieber el seu Conseller Delegat, en substitució de César Goyache i Fernando Vázquez, respectivament.
“Amb aquest pas es compleix punt per punt el pla de resolució de Banca Privada d’Andorra (BPA) que va ser aprovat en juny del 2015 En particular, s’optimitza l’ús dels recursos públics i es garanteixen bones perspectives de negoci per a Vall Banc, els seus clients i els seus empleats, fruit de la dilatada experiència de J.C. Flowers & Co en la gestió d’entitats financeres”, comenta Albert Hinojosa, president de l’AREB.

Text: AREB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.