El Consell d’Administració de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) acordarà de manera formal en la reunió el proper dimarts 4 d’agost els canvis en la direcció de BPA, nomenant a Fernando Vázquez de Lapuerta com a administrador únic de l’entitat, mentre que David Betbesé deixarà el seu càrrec i es mantindrà vinculat a l’entitat Vall Banc. Aquests canvis responen a les necessitats derivades de la creació de Vall Banc, entitat a la qual es transferiran els actius i passius lícits de BPA, segons el que estableix l’article 17 de la Llei 8/2015, de 2 d’abril, de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries.

La reunió del Consell d’Administració de l’AREB es produirà després de la renúncia de David Betbesé com a administrador solidari de BPA, que continuarà vinculat a la nova entitat creada el passat 17 de juliol, Vall Banc, com a membre del seu Consell d’Administració, el qual es completa amb César Goyache, Lluís Marimón, Christian Merle i el mateix Fernando Vázquez de Lapuerta. Aquesta mesura serà publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

La decisió es produeix després que l’AREB donés a conèixer la creació de Vall Banc, com un nou pas per a executar el Pla de Resolució de BPA, aprovat el passat 11 de juny. El seu contingut fonamental rau en la segregació del conjunt d’actius i passius de BPA, considerats legítims, després de l’estricte procés de revisió de cada client dut a terme per experts independents en matèria de prevenció de blanqueig de diners i finançament del terrorisme i supervisat per les autoritats andorranes. Aquest procés anirà acompanyat de l’aplicació a Vall Banc de la mateixa política, en línia amb els estàndards d’exigència marcats.

El Consell d’Administració de l’AREB agraeix David Betbesé la seva tasca i disciplina al capdavant de BPA durant aquests mesos d’intensa dedicació.

David Betbesé va ser durant anys director de Banca Privada Internacional del Grup Financer Crèdit Andorrà i membre del seu comitè executiu, càrrecs que va deixar el 2014 per iniciar un projecte personal dedicat a l’assessorament financer. A l’abril de 2015 va ser nomenat administrador únic de BPA i des del passat 17 de juliol és membre del Consell d’Administració de Vall Banc. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Socials per la Universitat de Toulouse, MBA per Esade i Analista Financer Europeu.

Text: AREB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada