gallardo-pintatEl ministre de Finances, Jordi Cinca, ha avançat aquest dijous, responent a la pregunta del conseller liberal Jordi Gallardo, que l’AREB ha elaborat un projecte de pressupost que ascendeix a 21,6 milions d’euros per fer front a la crisi de BPA. El Govern elaborarà un projecte de llei de crèdit extraordinari per fer front a aquestes despeses, a l’espera que els diners es recuperin o bé per la venda de l’entitat pont o bé dels diners que rebi l’AREB en qualitat de creditor preferent, tal com marca la Llei de resolució d’entitats bancàries. Cinca també ha indicat que, de moment, el Govern, l’INAF i l’AREB ja han rebut factures per valor de 12,8 milions d’euros, dels quals 3,3 ja han estat pagats. 

A demanda del conseller general del grup parlamentari liberal Jordi Gallardo, el ministre Jordi Cinca ha detallat que el cost de la crisi de BPA pot arribar als 21,6 milions d’euros, que és l’import que ha pressupostat l’Agència de Resolució d’entitats bancàries (AREB) per a aquest 2015. Cinca ha detallat que la intenció del Govern és no esperar al projecte de pressupost per al 2016 sinó entrar a tràmit parlamentari el pressupost de l’AREB acompanyat d’un projecte de llei de crèdit extraordinari durant les properes setmanes.

Pel que fa a la fórmula d’obtenir aquest finançament per part del Govern, Cinca ha indicat que la intenció és poder anar fent transferències corrents d’aquest import a l’AREB conforme aquesta ho necessiti, o bé formalitzar un préstec amb l’Agència per tal que “quedi clar que s’han de tornar”. De fet, el ministre ha recordat que es tracta d’un “finançament pont” i que la Llei preveu que aquests diners s’hauran de retornar al Govern ja sigui a través de la venda de Vall Banc o dels diners que percebi l’AREB com a creditor preferent.

D’altra banda, Jordi Cinca ha indicat que les despeses que s’han facturat fins a la data ascendeixen a 12,8 milions d’euros. D’aquest import, 10,9 milions corresponen a factures rebudes per l’INAF (tot i que bona part d’aquestes seran traspassades a l’AREB), 736.000 euros són factures de l’AREB i 1,2 milions d’euros són factures rebudes pel Govern. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada