L’AREB facilita informació a la Justícia sobre presumptes nous casos de blanqueig de BPA


L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) està col·laborant amb la Batllia respecte de presumptes nous casos de blanqueig de capitals, diferents als que ja estaven judicialitzats abans de la intervenció de BPA, per part de l´INAF. Properament, vol informar a la Unitat d’Iltel·ligència Financera (UIFAND) dels comptes sospitosos que han estat detectats en la revisió de comptes de PricewaterhouseCoopers.

L’AREB està facilitant informació, a requeriment de la policia, a la Justícia sobre presumptes nous casos de blanqueig de capitals de BPA que no tenen relació amb els afers coneguts que vinculen el banc intervingut amb la màfia russa, la xinesa i alts funcionaris del govern chavista a Veneçuela. Bona part d´aquesta informació ha aparegut en la revisió de comptes del banc intervingut per part de l´auditora nord-americana PricewaterhouseCoopers.

La Justícia està interessada, sobretot, en el sistema de compensacions econòmiques que duia a terme l´empresari valencià Pallardó amb altres clients de BPA. De l´anàlisi d’aquests altres usuaris s´han pogut obrir nous casos judicials. L´anàlisi dels comptes de Joan Pau Miquel, el conseller delegat de BPA, també ha permès destapar l’existència de la seva societat instrumental Landstreet i altres possibles casos de blanqueig de capitals.
Quan l´AREB n’hagi enllestit el lliurament, s´informarà la UIFAND dels altres comptes sospitosos detectats.

A més, en les properes setmanes, l’agència hauria de decidir quins dels dos fons interessats en la subhasta de Vall Banc es queda amb l’anomenat banc bo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *