L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) està percebent un clar efecte positiu en el mercat financer per assolir l’inici de les operacions de Vall Banc i la seva posterior venda amb la revocació de la proposta de mesures sancionadores publicada pel Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN, unitat de delictes financers del Tresor dels Estats Units).

Les principals contrapartides internacionals han transmès a l’AREB que les referencies explícites del FinCEN a Vall Banc ratifiquen la bona percepció que la comunitat financera ja tenia sobre la nova entitat. També han afirmat que aquest comunicat és un pas més en l’enfortiment de la confiança del mercat financer internacional en la plaça andorrana i en el procés de resolució de Banca Privada d’Andorra (BPA).

El 19 de febrer, el FinCEN va fer pública la seva decisió de no seguir considerant a BPA com una amenaça pel sistema financer gràcies a les mesures preses per les autoritats andorranes. En particular, avala el pla de resolució de BPA i el control continuat que ha estat mantenint l’AREB sobre aquesta entitat. L’AREB considera que la contundència amb la que el FinCEN avala en la seva nota les operacions de Vall Banc així com la transferència d’actius, passius i clients legítims de BPA facilitarà les últimes fases del procés de posada en marxa de la nova entitat i la seva venda immediata.

Text: AREB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada