L’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) no cobrarà 3,1 milions d’euros procedents de la venda de Vall Banc al fons d’inversió americà JC Flowers. Així ho ha confirmat aquest dimarts a la tarda el president de l’entitat, Albert Hinojosa, durant la compareixença pública en el marc de la comissió legislativa de Finances i Pressupost. Un total de 29 milions d’euros és el preu final màxim que es va acordar en el contracte que pagaria el fons americà per la compra del banc pont, Vall Banc.

D’aquests 29 milions d’euros, un total de set milions s’havien de pagar al llarg del primer any des del moment de la venta. Dins d’aquests set milions, un 50% s’havia de dipositar en el moment de la compravenda, passats sis mesos s’havia de pagar un 25% més i, finalment, al cap de dotze mesos l’altre 25% restant, ambdós percentatges finals lligats a l’evolució del valor de l’entitat. Malgrat que la venda es va oficialitzar el 21 d’abril del 2016, i per tant ja han transcorregut els terminis marcats, l’AREB només ha pogut cobrar prop de 3,8 milions d’euros i n’ha deixat de cobrar els 3,1 restants. Aquests diners no s’han pogut cobrar perquè els actius de renda variable continuen bloquejats a Crédit Suïsse, el banc custodi d’aquests actius abans del seu traspàs des de l’antiga BPA, a causa d’una demanda judicial, i això ha impedit un càlcul sobre el valor de Vall Banc.

Aquesta situació, per tant, redueix els 29 milions inicials que s’havien de cobrar a un màxim actual de cop més de 25 milions d’euros. Pel que fa a la situació de les resolucions realitzades fins a data d’avui, Hinojosa ha exposat que se n’han dut a terme un total de 8 que corresponen a 27.915 clients, el que representa un 95,6% del total de clients que tenia BPA en el moment de la intervenció. Això suposa una quantitat total de 3.906 milions d’euros, un 73,72% sobre el saldo total de BPA.

AVANÇAMENT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada